Агенцията за държавна финансова инспекция/АДФИ/ започва проверка в Българската агенция

...
Агенцията за държавна финансова инспекция/АДФИ/ започва проверка в Българската агенция
Коментари Харесай

Агенцията за държавна финансова инспекция започва проверка в БАБХ

Агенцията за държавна финансова инспекция/АДФИ/ стартира инспекция в Българската организация по сигурност на храните/БАБХ/, заяви ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров по време на брифинг в постройката на Специализирания съд. Той посочи, че инспекцията е предоставена от спецпрокуратурата след разпореждането на основния прокурор. Освен това проверяващите са изискали и документи по подписани контракти с БАБХ.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекцията на организацията по храните, откакто данни бяха оповестени в журналистическо следствие.

Петров описа и за разрушена незаконна група, която от 4-5 години работела на територията на страната. Тя се занимавала главно с разпространяване на дрога и търговия на опиатите на едро. До момента са арестувани седем индивида, търсят се в чужбина още над 20. Сред тях са и посочените за трима ръководители.

Престъпната група работела освен по направление на опиатите. Част от дилърите на най-ниски равнища били заставяни да продават посредством напън и побой.

Акцията по разбиването на групата се организира в средата на предходната седмица. В групата са взели участие хора, чиито лица били поставени на листовки със заглавие " Те тровят вашите деца " преди две години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР