Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е приключила през 2019

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е приключила през 2019
Коментари Харесай

Държавната финансова инспекция е установила нарушения в 15% от обществените поръчки

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) е завършила през 2019 година 451 финансови инспекции и инспекции са, демонстрира докладът за активността на институцията, признат от Министерския съвет. Приоритет в работата на Агенцията е реализиране на следващ надзор по съблюдаване на законодателството в региона на публичните поръчки.

Проверени са 1068 публични поръчки на обща стойност към 1.8 милиарда лева При 161 поръчки (15% от проверените) са установени нарушавания, свързани с неспазване правилата на Закон за обществените поръчки. Намаляването на този вид нарушавания е с 41% по отношение на миналата отчетна година, се прецизира в известието от през днешния ден на държавната осведомителна работа.

При финансовите инспекции са тествани 4474 контракта, от които 2 793 са за възлагане на публични поръчки, на обща стойност близо 1.486 милиарда лева Наблюдава се нарастване с 39 % по отношение на цената на тестваните сходни контракти през предходния регистриран интервал.

С максимален дял, както и през предходните години, са инспекциите, осъществени в общини - 49%, и в търговски сдружения с блокираща квота държавно или общинско присъединяване в капитала - 23.5% от общия брой.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР