Агенцията социално подпомагане приема заявленията за отпускане на еднократните помощи

...
Агенцията социално подпомагане приема заявленията за отпускане на еднократните помощи
Коментари Харесай

Приемат заявления за помощи за ученици от II, III и IV клас без бележка от училище

Агенцията обществено подкрепяне приема заявките за разпределяне на еднократните помощи от 300 лв. за децата от втори, трети и четвърти клас, без да изисква записка от учебните заведения, че децата учат. Това разгласи заместител общественият министър Мая Василева.

" Като желая да подчертая, че те не отпадат учениците от I и VIII клас. За учениците от II, III и IV клас няма такова условие за показване на бележки. Колегите по места от дирекциите в страната одобряват заявки. Те се обработват навреме и ще я получат тази еднократна помощ за започване на учебно заведение незабавно, откакто бъде признат държавния бюджет и незабавно откакто бъдат отразени нужните промени ", разяснява заместник-министър Василев, съобщи БНР.

До края на годината е реалистично бедните да получат пакетите от 17 хранителни продукта и  хигиенични материали от първа нужда по европейската стратегия " Храни и материално подкрепяне ", в ход са публичните поръчки за доставка на продуктите и материалите.

Най-рано от 2025 година общественото подкрепяне ще доплаща на пенсионерите, които  са приходи под линията на беднотия до размерът й. Социалният министър Иванка Шалапатова разгласи, че Национална агенция за приходите ще управлява новата система за всеобхватно следене на приходите, която би трябвало да заработи  в края на 2024 година.

" За нас е значимо екипът на министър Василев да успее с построяването на тази система, която система, когато генерира такива обхватни данни за всички приходи на хората в България, това да може да осведоми и да ни помогне ние да бъдем целенасочени в подпомагането ", разяснява Шалапатова. 

В първите дни на август националната статистика ще подаде данните за междинната заплата за полугодието, с цел да може да се дефинира от първи септември и размерът на минималната заплата за идната година. Формулата планува минималното заплащане от 1 ви януари да е половината от междинното за първите две тримесечия на тази.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР