Агенцията създаде регистър за малките и средни предприятия, както и

...
Агенцията създаде регистър за малките и средни предприятия, както и
Коментари Харесай

Малките и средните предприятия могат да разчитат на държавна подкрепа

Агенцията сътвори указател за дребните и междинни предприятия, както и интегрирана система ограничения за поддръжка. Това съобщи Владимир Пенов от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия по време на конференцията на в. „ БАНКЕРЪ “ взаимно с Министерство на стопанската система и Българска банка за развиване "Предизвикателствата пред започващия бизнес ".

Пенов акцентира, че ИАНМСП оказва дейна помощ на започващите компании - помощ за финансиране, дава информация и консултантски услуги, финансира визити на панаири и изложби.

Гръбнакът на стопанската система са дребните и междинни предприятия. Навсякъде в това число и в България те са главният мотор за стопански напредък, а предприемачеството е в основата. По данни на Национален статистически институт през 2014 година предприятията до 10 чиновници са наброявали близо 355 000 и са повече от 92% от всички предприятия в България.

Споразумение за съдействие сред Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия и стартъп общността бе подписано на 24 април. Според формалната дефиниция задачата на подписаното контракта е „ поддръжка за започващи предприятия, развиване на техния новаторски и експортен капацитет и възстановяване на конкурентоспособността им, посредством поощряване на предприемаческите умения измежду работоспособното население в България “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР