Агенцията посочва, че това е първото подобно нападение срещу американските

...
Агенцията посочва, че това е първото подобно нападение срещу американските
Коментари Харесай

САЩ: Осуетихме атака с дронове срещу военните ни сили в Ирак

Агенцията показва, че това е първото сходно нахлуване против американските сили в Ирак от повече от една година.

Представителите са говорили за Ройтерс при услови да запазят анонимност, като са отказали да кажат кого подозират за тази офанзива. Вашингтон обаче следи с нараснало внимание дейностите на подкрепяните от Иран групировки на фона на растящото напрежение в района около войната сред Израел и " Хамас ".

Миналата седмица иракски въоръжени групировки, свързани с Иран, заплашиха да нападат с ракети и дронове американците, в случай че Вашингтон се намеси на страната на Израел в спора с " Хамас " в линията Газа . Еднопосочните щурмови дронове са били прехванати при опит за удар по иракската военновъздушна база " Асад ", където са настанени американски бойци, споделиха анонимните американски представители.

Нападението пристигна часове след гърмежа в болничното заведение " Ахли Араб " в град Газа, умъртвил стотици палестинци. Атаката в Ирак покачва вероятността президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който дойде в Израел през днешния ден, да съобщи своята поддръжка за еврейската страна във войната с " Хамас ", отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР