Агенцията по заетостта стартира второто за 2019 г. проучване на

...
Агенцията по заетостта стартира второто за 2019 г. проучване на
Коментари Харесай

Ново проучване на Агенцията по заетостта ще следи потребностите на работодателите от кадри

Агенцията по заетостта започва второто за 2019 година изследване на потребностите на работодателите в България от работна мощ. То ще се извърши в интервала 1 август – 20 септември 2019 година в това число, на съображение член 10 от Закона за поощряване на заетостта взаимно с Комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те области в страната.

Това е четвъртото поред изследване на Агенцията, като във всяко от тях над 2500 работодатели в страната споделиха своите потребности от фрагменти и упованията си към пазара на труда. С новото проучване ще продължи следенето на потребностите на работодателите от работна мощ и ще се проучва развиването на трендовете, обрисувани от предходните изследвания, какви специалности и умения са нужни на бизнеса в кратковременен проект. И този път анкетирането ще обхване работодатели от национално представителна извадка въз основа на данни, предоставени от Национален статистически институт.

Работодателите от статистическата извадка ще могат да употребяват обновен онлайн въпросник, в който да посочат от какви експерти със приблизително и висше обучение ще имат потребност през идващите 12 месеца. Формулярът включва и въпроси за потребностите от служащи без специфична подготовка и фрагменти, притежаващи характерна дееспособност. Представителите на бизнеса и администрацията ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които би трябвало да има търсеният от тях личен състав.

Получените резултати ще очертаят потребностите на работодателите от работна мощ през идващите 12 месеца. Както до момента, данните ще бъдат употребявани при подготовката на краткосрочните ограничения и стратегии за образуване и осъществяване на подобаващи образования за професионални и основни умения за ориентировка съгласно условията на работодателите.
В анкетата се резервира опцията работодателите да посочат упованията си за нужните им експерти с висше и приблизително обучение след 3 до 5 години. Набраната информация ще се употребява при установяване на целите на регионалната и националната политика в областта на образованието, образованието и поощряване на заетостта.

За работодатели, които не попадат в статистическата извадка, само че имат предпочитание да вземат участие в изследването, е направен обособен електронен формуляр с аналогични въпроси, който ще бъде наличен на електронната страница на Агенцията по заетостта в интервала 1 септември – 20 септември 2019 година

Агенцията по заетостта още веднъж разчита на дейното включване на работодателите и отговорно отношение за даване на действителна и съответна информация за обсега, специалностите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях фрагменти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР