Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни

...
Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни
Коментари Харесай

Разкриват нови офиси на Бюрата по труда, удължава се срока за регистрация на безработни

Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната краткотрайни офиси, за да се понижи скупчването на хора по време на оповестеното изключително състояние. По-рано през днешния ден общественият министър изнесе данни, че единствено за месец броят на безработните е надхвърлил 72 хилади, а на ден се записват над 4000 души. Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки работен ден от 8.30 до 17.00 ч., а описът с адресите им може да бъде открит на интернет страницата на Агенцията по заетостта. При нужда от откриване на нови офиси, описът ще бъде навреме допълван.

За интервала на изключителното състояние стопират да текат нормативно избраните периоди за регистрация в Бюрото по труда и за подаване на заявление за компенсации при безработица. Документите могат да бъдат подадени до 14 дни след анулацията на изключителното състояние и ще се считат за подадени в период.

От Агенцията по заетостта припомнят също, че към този момент записаните, които имат планувани срещи с трудовия си медиатор, не е належащо да посещават бюрото по труда в интервала на изключително състояние.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР