Агенцията по ядрена енергетика (NEA) към Организацията за развитие и

...
Агенцията по ядрена енергетика (NEA) към Организацията за развитие и
Коментари Харесай

Един ГВт атомни генериращи мощности създава 200 000 човекодни работна заетост


Агенцията по нуклеарна енергетика (NEA) към Организацията за развиване и икономическо съдействие и Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласиха проучването си за това по какъв начин развиването на нуклеарната енергийна промишленост въздейства на пазара на труда. Според отчета 200 000 човекогодини работна претовареност се основават от всеки гигават атомни генериращи мощности, оповестява world-nuclear-news.org.

Проучването е извършено в съдействие с френската Areva, съветската корпорация „ Росатом “, Центъра за усъвършенствани енергийни проучвания (Айдахо, САЩ), секретариата на Международния конгрес IV потомство, Корейския институт за атомни енергийни изследвания, американския Институт за атомна сила, PriceWaterHouseCoopers и Щутгартския университет.

Според резултатите от отчета, директната претовареност по време на 10-годишен интервал при подготовка на площадката и създаване на един 1000 мегаватов реактор на лека вода имат 1200 експерти, което се равнява на 12 000 човекогодини.

За 50-годишен интервал на работа на реактора, заетите годишно са близо 600 души административен и непрекъснат различен личен състав или това са към 30 000 човекогодини. След прекъсването на реактора, още 500 души на година са заети с дейностите по извеждане от употреба или 5000 човекогодини. Според изследването веригата за атомни доставки обезпечава още 50 000 работогодини индиректна претовареност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР