Агенцията по вписванията потвърди пред БНТ за нотариалния акт на

...
Агенцията по вписванията потвърди пред БНТ за нотариалния акт на
Коментари Харесай

„Руската църква“ е собственост на посолството, твърдят от Агенцията по вписванията

Агенцията по вписванията удостовери пред Българска национална телевизия за нотариалния акт на Руската черква в София.

„ След осъществена инспекция в осведомителната система и хартиените масиви, в Служба вписвания гр. София, се откри, че в книга: Обстоятелствени инспекции, Том 13, Акт № 47, Дело 2557/1997 година от 23.07.1997 година е вписан нотариален акт за благосъстоятелност върху неподвижен парцел, добит по подаяние на земята, строителство на църквата и правоприемство от съветското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация.

Видно от наличието посоченият нотариален акт е формиран от Иван Дахтеров – нотариус при Софийски Районен Съд на съображение приложените към молбата на Посланика на Посолството на Руската Федерация в България писмени доказателства и с който акт е приет за притежател Посолството на Руската Федерация на съображение подаяние на земята, строителство на Църквата „ Св. Николай Чудотворец и правоприемство от Руското Царско Дипломатическо агентство “, написа в мнението на Агенцията по вписванията, изпратено до Българска национална телевизия.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че патриарх Неофит е назначил свещеници от София, които ще поемат обгрижването на Руската черква, като правят нормалните богослужения. От митрополията показаха категорично, че действието следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект и с грижа за жителите и че с него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони.

Руската държавна организация ТАСС заяви, че посолството на Русия в България е формален притежател на храма и разполага със съответния нотариален акт. В обществените мрежи се популяризира и фотография на въпросния нотариален акт със заличени част от данните, който е за прекачване на собствеността на храма на Руската федерация на база подаяние.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР