Агенцията по вписванията е отказала на бившия финансов министър Милен

...
Агенцията по вписванията е отказала на бившия финансов министър Милен
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия спряха братя Велчеви да купят бизнеса на ВТБ в България

Агенцията по вписванията е отказала на някогашния финансов министър Милен Велчев, брат му Георги Велчев и финансиста Красимир Катев да придобият бизнеса на съветската банка ВТБ в България, излиза наяве от документи в Търговския указател. Новината, първо обявена от, бе доказана от инспекция на Mediapool.

Досега тримата управляваха бизнеса на ВТБ у нас като мениджъри. Възможно е те да са желали да го купят като вид да запазят активността макар глобите на Запада против Москва поради войната в Украйна.

" Делта кепитал инвестмънтс ", в която Велчеви и Катев са съдружници, е внесла в Агенцията по вписванията искане за придобиване на 100% от " ВТБ капитал " АД. Това е дъщерно сдружение на съветската банка, посредством което тя оперира у нас. Освен това е поискано да бъдат освободени досегашните членове на борда Николас Джонатан Марк Хът, Роджър Мънджър и Джонатан Саймън Клус, а като нов шеф е посочен Милен Велчев.

Промяната на собствеността обаче е отказана на 23 май от Агенцията по вписванията. Причината е, че ВТБ, която е втората по величина банка в Русия, е включена в глобите, които Европа, Съединени американски щати и Англия постановиха на съветския бизнес след експлоадирането на войната в Украйна.

Неотдавна от съветската банка оповестиха, че ще се изтеглят от Европа, където ВТБ има VTB Bank Europe с активи от към 8 милиарда евро.

В България " ВТБ капитал " бе измежду акционерите в Българската телекомуникационна компания. През 2019 година обаче телекомът бе платен от " Юнайтед груп ". Преди това " ВТБ капитал " имаше вложения в " Булгартабак " и притежаваше дял в затворената КТБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР