Агенцията по храните започва масирани проверки в цялата страна на

...
Агенцията по храните започва масирани проверки в цялата страна на
Коментари Харесай

БАБХ започва проверки на пчелните семейства в страната

Агенцията по храните стартира масирани инспекции в цялата страна на и тяхната регистрация, предава БНР.
Целта е да се наблюдава здравословно положение на отглежданите пчелни фамилии и да се откри дали има.
Проверките стартират седмица след пред земеделското министерство.
 Пчелар иронизира страната: Борисов като минава около някой пчелин, да хвърли една пачка Пчелар иронизира страната: Борисов като минава около някой пчелин, да хвърли една пачка
80 страници искане и нищо не се случи. Не мога да се съглася с гротескното държание на земеделското министерство. Искаме разработване н...
Официалните ветеринарни лекари, които са на щат в контролния орган, ще вършат инспекциите, с цел да проследят общото положение на отглежданите пчелни фамилии, броя на отпадналите такива и аргументите за това, както и броят на заявените и отглежданите все още на инспекцията пчелни фамилии.
Преди седмица пчеларите упрекнаха агроведомството в нормативен безпорядък и в липса на действителна визия за това какъв брой пчелни фамилии измират годишно у нас и какви са аргументите за това.
Те признаха и че част от проблемите се прикриват поради обвързването на броя пчелни фамилии с еврофинансирането за пчеларите.
Често поради пчеларските стратегии и отговорностите да поддържат избран брой пчелни фамилии производителите на мед не афишират високата смъртност в пчелините си и по този начин статистиката се изкривява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР