Агенцията отбелязва, че в речта си от подиума на Камарата

...
Агенцията отбелязва, че в речта си от подиума на Камарата
Коментари Харесай

В реч пред Капитолия Байдън атакува Тръмп: Не може да обичаш страната си само когато печелиш

Агенцията отбелязва, че в речта си от подиума на Камарата на представителите, произнесена единствено осем месеца преди да се кандидатира за преизбиране, Байдън се опита да успокои гласоподавателите за своята възраст и работата си, като в същото време ускори контраста с Тръмп, който съвсем несъмнено ще взе участие в дуела с него през ноември.

Повишавайки глас, Байдън се обърна към своя предходник с обвиняването, че не е подкрепил американските съдружници в чужбина и е възприел антидемократични хрумвания в Съединени американски щати.

" Свободата и демокрацията са подложени на офанзива както вкъщи, по този начин и в чужбина едновременно ", сподели Байдън, като прикани Конгреса на Съединени американски щати да поддържа напъните на Украйна да се отбрани от съветското навлизане. " Историята ни гледа ", добави американският президент, предава Българска телеграфна агенция.

Байдън бързо сложи в центъра на вниманието заканите вкъщи, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, проведен от поддръжници на Тръмп, които през 2020 година се пробваха да анулират резултатите от изборите. Американският президент насочи апел да се противодейства на опасността за демокрацията.

" Моят предходник - и някои от вас тук - се пробват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя ", сподели Байдън.

" Това е миг да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една елементарна истина. Не можеш да обичаш страната си единствено когато печелиш ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

" Моят живот ме е научил да одобрявам свободата и демокрацията ", сподели Байдън. " Бъдеще, стъпило на главните полезности, които са определящи за Америка - почтеност, пристойност, достолепие, тъждество. Да почитаме всички. Да даваме на всеки обективен късмет. Да не даваме заслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат друга история - американска история на засегнатост, възмездие и отмъщение. Аз не съм подобен ", уточни Байдън.

Президентът на Съединени американски щати обърна внимание на своите достижения в региона на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да утвърди повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на медикаментите. Той също по този начин се опита да подсети на гласоподавателите за обстановката, която наследи, когато встъпи в служба през 2021 година измежду вилнееща пандемия и свиваща се стопанска система.

Осемдесет и една годишният президент бе следен деликатно освен поради посланието си, само че и поради това дали ще успее да го съобщи пламенно и решително, отбелязва Асошиейтед прес.

Снимка: AP/Andrew Harnik/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР