Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато съседната на

...
Агенцията отбелязва, че това става в момент, когато съседната на
Коментари Харесай

Бразилският президент заяви, че иска Аржентина да се присъедини към БРИКС

Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато прилежащата на Бразилия страна се пробва да се пребори с липса на задгранични запаси.

" За Аржентина е доста значимо да бъде в БРИКС ", сподели Лула в пост онлайн в обществените мрежи, до момента в който участва на срещата на върха на групата в Южна Африка.

БРИКС се концентрира върху усилване на икономическото и комерсиалното съдействие сред страните членки Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, написа Българска телеграфна агенция.

Аржентина се бори с исторически висока инфлация, липса на задгранични запаси и погашение на задължения, които са част от съглашението ѝ на стойност от 44 милиарда $ с Международния валутен фонд (МВФ).

Лула разкритикува заемите на МВФ като " задушаващи " и загатна за опцията банката на страните от БРИКС да усили заемите за други страни с " разнообразни критерии ", с цел да подтиква техните стопански системи.

Аржентина, чийто максимален търговски сътрудник е Бразилия, към този момент съобщи, че има намерение да се причисли към групата БРИКС.

В южноамериканската страна обаче ще има президентски избори идващия месец и спечелилият на първичните избори, извънредно десният ултралиберален претендент Хавиер Милей насочи рецензии към Китай и Бразилия.

Лула също по този начин сподели, че поддържа присъединението и на други страни, споменавайки Индонезия като евентуален нов член. По-късно той добави в тирада пред бизнес конгрес, че новите сътрудници ще оказват помощ на БРИКС да усили връзките си в интернационален аспект.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР