Агенцията отбелязва, че това става, след като частното радио RMF

...
Агенцията отбелязва, че това става, след като частното радио RMF
Коментари Харесай

Полша разби руска шпионска мрежа frognews.bg

Агенцията отбелязва, че това става, откакто частното радио RMF FM заяви, че група шпиони, работещи за Русия, са били арестувани.

 

Последните от обещаните полски танкове " Леопард " към този момент са в Украйна

Полските служби за сигурност са задържали шестима души, обвинени в шпионаж в интерес на Русия. Според частното радио групата е възнамерявала саботажи. Няма удостоверение за тези известия от самостоятелен източник.

 

Блашчак отхвърли да разяснява по-нататък случая и сподели, че още детайлности ще бъдат оповестени от министъра на вътрешните работи и администрацията Мариуш Камински на конференция по-късно през днешния ден.

 

Полският президент Анджей Дуда се срещна през вчерашния ден с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Канцеларията на президента заяви в " Туитър ", че двамата са разискали " актуалната обстановка в региона на сигурността ".

 

Според известието шестимата задържани са от страни, ситуирани източно от Полша, и са работили за съветското разузнаване.

 

Шпионите са имали сложени скрити камери на значими железопътни направления, основно в южната част на Подкарпатско воеводство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР