Агенцията отбелязва, че това става броени дни, след като пълни

...
Агенцията отбелязва, че това става броени дни, след като пълни
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Нула кораби ще има Русия до края на войната

Агенцията отбелязва, че това става броени дни, откакто цялостни с експлозиви украински безекипажни катери повредиха съветски боен транспортен съд покрай огромно пристанище на Черно море и удариха танкер на Русия.

 

" Ако Русия продължи да господства в Черно море, отвън нейната територия, да блокира или да ни обстрелва още веднъж, да изстрелва ракети по нашите пристанища, Украйна ще направи същото. Това е обективна отбрана на нашите благоприятни условия, на всеки кулоар ", сподели Зеленски на видеозапис, оповестен на уеб страницата на украинското президентство.

 

" Ние не разполагаме с толкоз доста кораби. (Руснаците) обаче би трябвало ясно да схванат, че до края на войната ще имат нула кораби, нула ", акцентира украинският президент.

 

На брифинг с публицисти от латиноамерикански страни Зеленски е отправил апел към Русия да спре да изстрелва ракети и дронове по украинските пристанища и да разреши търговията. Не е ясно по кое време се е състоял този брифинг в неговата канцелария в Киев, показва Ройтерс.

 

Русия блокира украинските черноморски пристанища при започване на нахлуването си в страната през февруари 2022 година. Блокадата задушава стопански Украйна, защото преди войната нейната стопанска система значително се основаваше на износа, основно на стомана и зърно, отбелязва Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР