Агенцията отбелязва, че това е втори случай за малко повече

...
Агенцията отбелязва, че това е втори случай за малко повече
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е свалила руски самолет А-50 край Краснодар с ракета С-200

Агенцията отбелязва, че това е втори случай за малко повече от месец, когато Украйна оповестява за свалянето на подобен аероплан. Няма удостоверение от съветската страна.

" А-50 с позивна " Баян " излетя за финален път! ", написа Олешчук в " Телеграм ".

Агенция " Интерфакс " -Украйна цитира военни източници, съгласно които А-50 е свален над съветска територия, сред градовете Ростов на Дон и Краснодар. Според нея интервенцията е била осъществена от Военновъздушни сили и разследващото ръководство, осведоми Българска телеграфна агенция.

Руски информационни организации цитират службите за незабавна помощ в южната част на Краснодарския край, съгласно които в блатата в Каневски регион са били открити парчета от аероплан, а пожарникарите са гасили пожар. В известието не се загатва аероплан А-50.

Руски Телеграм канали пък разгласиха видеа, за които се твърди, че демонстрират точно сваления и пламнал аероплан. На фрагментите, публикувани от съветския канал ВЧК-ОГПУ, се вижда пожар, както и профилирани коли близо до случая.

Свидетели описват, че при рухването самолетът се е разцепил на две елементи . Едната част е паднала в полето, а другата в двор на плантация. Няма никаква информация за жертви и за екипажа.

Според украинското разузнаване съветският аероплан е бил свален с ракета от комплекса С-200, който е руско произвеждане, оповестява украинското издание " Страна ". По данни на ГУР Украйна е модернизирала ракетите С-200 за удари на далечни дистанции. По-рано се смяташе, че осъвременените ракети се употребяват от украинските въоръжени сили единствено за наземни цели.

През януари украинските военни оповестиха, че военновъздушните сили са свалили съветски аероплан за наблюдаване " Бериев А-50 " и въздушен команден пост Ил-22 над Азовско море.

А-50, който влиза на въоръжение в края на руската ера, е огромен аероплан за далечно радиолокационно следене , който може да сканира на разстояние от няколкостотин километра за противников самолети, кораби и ракети.

Преди месец началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи пред в. " Файненшъл таймс ", че по това време Русия е разполагала с осем самолета А-50.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР