Агенцията отбелязва, че фалитът е “кулминацията на все по-ожесточаващи те

...
Агенцията отбелязва, че фалитът е “кулминацията на все по-ожесточаващи те
Коментари Харесай

”Блумбърг”: За първи път от 1918 г. Русия е във фалит по външния дълг

Агенцията отбелязва, че банкрутът е “кулминацията на все по-ожесточаващи те се западни наказания, които направиха невероятно заплащането към западните кредитори”. Според нея “това е тъмен симптом на бързото преобразяване на страната в стопански, финансов и политически парий, защото валутните запаси на съветската централна банка са замразени, а огромните банки са отрязани от международната финансова система.

Bloomberg обаче отбелязва, че банкрутът към този момент има алегоричен темперамент и не се отразява на руснаците. Финансовият министър на Русия Антон Силуанов назова фарс потреблението на думата банкрут. Русия твърди, че има средства за покриването на заплащанията. Миналата седмица тя разгласи, че стартира да обслужва дълга си (в размер на 40 млрд.долара) в рубли, защото актуалната обстановка с задграничната валута е изкуствено основана от западните страни. Според съветското финансово министерство уговорките са изпълнени, защото по еврооблигациите са преведени 12,51 милиарда рубли.

За Русия това е първият външен дефолт след 1918 година В началото на тази година страната беше доста покрай сходен миг, само че съумя да се избави с последни сили, като смени метода на заплащане. Този различен метод беше блокиран през май - единствено няколко дни преди падежа на 100 млн. $, когато Съединени американски щати затвориха малката врата със глобите, която позволяваше на американските вложители да получават заплащания по държавни облигации.

Сега въпросът е какво ще се случи по-нататък, защото пазарите са изправени пред неповторимия сюжет на нередовен кредитополучател, който има подготвеност и запаси да заплати, само че не може.

Обикновено огромните рейтингови организации са тези, които би трябвало да разгласят дефолт, само че глобите им не разрешават да работят с Русия. Притежателите на облигации биха могли да се обединят и да създадат свое лично изказване, само че може би ще предпочетат да изчакат развиването на войната в Украйна и равнището на глобите, до момента в който се пробват да схванат какъв е шансът да си върнат парите или най-малко част от тях.

" Обявяването на банкрут е алегорично събитие ", сподели Такахиде Киучи, икономист в Nomura Research Institute в Токио. " Руското държавно управление към този момент загуби опцията да емитира дълг, деноминиран в долари. Русия не може да взема заеми от множеството непознати страни ", добави той.

Тъй като глобите, наложени на съветските управляващи, банки и физически лица, от ден на ден прекъсват пътищата за заплащане, Русия твърди, че е изпълнила отговорностите си към кредиторите, като е трансферирала заплащанията през май на локален платежен сътрудник, макар че вложителите не разполагат със средствата в личните си сметки.

По-рано тази седмица тя направи други преводи в рубли, макар че въпросните облигации не разрешават този вид на заплащане. Министърът на финансите Антон Силуанов се базира на " форсмажорни условия " като опрощение за промяната на валутата, наричайки обстановката " фарс ". Според адвокати, които са говорили пред " Блумбърг " по-рано този месец, правният мотив за форсмажорни условия исторически не е обхващал наказания. " Има всички учредения да се допуска, че при изкуственото възпрепятстване на Руската федерация да обслужва външния си върховен дълг задачата е да се приложи етикетът " дефолт " ", съобщи Силуанов в четвъртък. " Всеки може да разгласи каквото си желае и може да се опита да постави подобен етикет. Но всеки, който схваща обстановката, знае, че това никога не е дефолт ", бе споделил той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР