Агенцията на ООН за подпомагане и работа на палестинските бежанци

...
Агенцията на ООН за подпомагане и работа на палестинските бежанци
Коментари Харесай

Снимки: Палестинците са изправени пред недостиг на храна и вода в южната част на Газа

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA) предизвести, че нейните интервенции в разкъсваната от война Газа ще бъдат прекъснати до два дни заради дефицит на гориво, защото бушуват борбите сред Израел и Хамас.

„ Хуманитарната интервенция в Газа ще бъде спряна през идващите 48 часа, защото не е разрешено да влиза гориво в Газа “, написа шефът на UNRWA за Газа Томас Уайт в X, някогашен Twitter, в понеделник.

Израел стартира бомбардировка на Газа на 7 октомври, откакто Хамас нападна Южен Израел, убивайки към 1200 души, съгласно израелските управляващи.

Повече от 11 200 души, в това число над 4000 деца, са били убити при нападението на Израел против Газа, съгласно палестинските управляващи,

След офанзивата на Хамас Израел прекъсна доставките на вода, електричество, гориво и храна на територията на 2,4 милиона души, което докара до дефицит.

Десетки камиони с филантропична помощ бяха позволени от Египет през граничния пункт Рафа, само че филантропични групи предизвестиха, че количеството на доставяната помощ не е покрай нужното равнище.

Филип Лазарини, общоприет комисар на UNRWA, сподели, че към 39 % от питателните потребности са задоволени.

„ В една от губернаторствата хората получаваха един или два кръга самун и консерва риба звук за фамилията, а в Рафа бяха един или два кръга самун и консерва сирене за фамилията “, той сподели.

Повече от две трети от палестинците, живеещи в Газа, са напуснали домовете си от началото на войната.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР