Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че един от

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че един от
Коментари Харесай

Склад с помощи на ООН е ударен в Газа, десетки са ранени


Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци заяви, че един от нейните хранилища за помощи в Ивицата Газа е бил " ударен ", при което са били ранени десетки хора.

" Можем да потвърдим, че склад/разпределителен център на UNRWA в Рафах (южната част на Газа) е бил ударен ", съобщи говорителката на организацията Джулиет Тума пред Агенция Франс Прес.

" Все още не разполагаме с повече информация за това какво тъкмо се е случило, нито за броя на засегнатите чиновници на UNRWA ", сподели тя.

UNRWA употребява това оборудване, с цел да разпределя по този начин нужната храна и други животоспасяващи артикули на разселените хора в южната част на Газа.

Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Ивица Газа заяви, че при " бомбардировката на склада " са починали четирима души.

Фотограф на Агенция Франс Прес видя потърпевши при случая, идващи в болница " Ал-Наджар " в Рафах, като най-малко един от тях е бил разпознат от други хора в болничното заведение като чиновник на Организация на обединените нации./BGNES
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР