Агенцията на ЕС за борба с измамите разследва . Говорител

...
Агенцията на ЕС за борба с измамите разследва . Говорител
Коментари Харесай

Олаф разследва Фронтекс за неправомерни действия срещу бежанци

Агенцията на Европейски Съюз за битка с измамите проверява. Говорител на организацията удостовери това пред сп. „ Шпигел ”. Съответно следствието към момента продължава, тъй че детайлностите не могат да бъдат разкрити, написа БГНЕС.
Разследването би трябвало да се отнася и за възможни нарушавания на шефа на Фронтекс Фабрис Лежери. Според информация на " Шпигел ", при започване на декември са били претърсени офиси на Фронтекс във Варшава, в това число и самият офис на Лежери. " Нещата опират чак до върха ", сподели пред „ Шпигел ” човек, осведомен с процеса.
 Миграционният поток през 2020 година е намалял с 13 % по данни на Европейски Съюз Миграционният поток през 2020 година е намалял с 13 % по данни на Европейски Съюз
Броят на противозаконното секване на границите на Европейския съюз през 2020 година е понижен с 13 % до към 124 000 души, заяви БГНЕС, цити...
Според " Политико ”, която се базира на четирима анонимни чиновници на Европейски Съюз, следствието е за хипотетични " тормоз и непозволено държание на най-високо равнище " и, които „ Шпигел ” разкри през октомври.
Олаф би трябвало да разкрива корупция или машинация в органите на Европейски Съюз, само че също по този начин проверява хипотетични нарушавания на отговорностите от чиновници на Европейски Съюз и други чиновници на институциите на Европейски Съюз. От Фронтекс обявиха, че ще сътрудничат в следствието на Олаф. " Такива визити не значат безусловно непозволени дейности ", сподели представител. Прилага се презумпцията за непорочност, акцентира представителят на Олаф.
„ Шпигел ”, дружно с медийните организации Lighthouse Reports, Bellingcat, списание ARD “Report Mainz ” и японската телевизия Asahi, разкриха, че Фронтекс взе участие в по този начин наречените. Европейските гранични чиновници, в това число и такива от немската федерална полиция, стопират там бежански лодки, преди да могат да стигнат до гръцките острови и ги предават на гръцката брегова защита. След това гръцките граничари постоянно изтласкват бежанците назад в морето.
Такива дейности нарушават интернационалното право - наред с другото, тъй като търсещите протекция не получават достъп до процедура за леговище. Вътрешните отчети на Фронтекс, които са разполагаем на „ Шпигел “, демонстрират, че Лежери е бил персонално осведомен за няколко сходни случая. Освен всичко друго, самолетите на Фронтекс са записали отбиване.
 Мигранти започнаха гладна стачка край босненско-хърватската граница Мигранти започнаха гладна стачка край босненско-хърватската граница
Стотици незаконни мигранти, блокирани навън покрай северозападния босненски град Бихач, оповестиха през днешния ден гладна стачка и отхвърлиха да...
Този и други отчети Лежери в началото спести на. И до през днешния ден той твърди, че макар ясните доказателства не могат да бъдат открити нарушавания на човешките права.
Социалдемократите и левите в Европейския парламент приканват за оставката на Лежери, Зелените пропагандират за анкетна комисия, а еврокомисарят също оказва напън върху Леджери.
Освен Олаф и Борда на шефовете на Фронтекс, с обвиняванията се занимава и омбудсманът на Европейски Съюз. Една от задачите на следствието е да обясни дали механизмите за вътрешен надзор във Фронтекс действат вярно. В сряда Лежери ще даде показания и пред вътрешната комисия на Бундестага.
Будещите неприятни въпроси дейности на гръцките граничари и замесването в тях на немски служители на реда основават глаболия и на немския вътрешен миниснтър. Според документ, с който разполага „ Шпигел “, Зеехофер е прикривал закононарушенията. В края на ноември предходната година говорителка на немския вътрешен министър беше очевидно изнервена, откакто трябваше да се сблъска с журналистическите въпроси, свързани с взривоопасната тематика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР