АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО

...
АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО
Коментари Харесай

Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица

АГЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ

До 09.09.2022г. е продължен срокът за даване на топъл обяд в Община Етрополе. Община Етрополе подписа в допълнение съглашение за удължение периода на осъществяване на Договор BG05FMOP001-5.001-0135-С06 „3.1-Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 в Община Етрополе“, процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „ 3.1 – Топъл обяд в условия на пандемия от Коронавирус -19 “, финансиран от Фонда за европейско подкрепяне на най- нуждаещите се лица по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне 2014-2020г. в следствие от самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от рецесията посредством механизма REACT-EU, като цената oт 01.03.2022 година за един храноден на консуматор e 2,90 лева

Стойността на плана е в размер на 217 499.70 лв..

Срокът за осъществяване на плана е от 04.01.2021 година до 09.09.2022 година, включително

Топлият обяд включва – чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт.

Топъл обяд се дава на 170 лица от следните целеви групи:
Лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия – хора в усложнение, заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок растеж от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията.Лица, сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат поддръжка.Лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.
Приемът на заявления-декларации остава отворен и ще се осъществя през целия интервал на осъществяване на плана.

Заявления от кандидат-потребители се одобряват всеки работен ден от 08.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 часа в:
Община Етрополе;Домашен обществен патронаж–Етрополе, гр.Етрополе, ул.„ Девети септември “№14;и в Кметствата по обитаемоте места.
Принадлежността на кандидат-потребителите към допустимите целеви групи се удостоверява от Дирекция „ Социално подкрепяне “-Етрополе. Капацитета на услугата все още е напълнен, лицата подали заявление-декларация за включване, и с доказана принадлежност към целевата група се дописват в листата на потребителите-резерви по плана.

Проекта се финансира от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне 2014-2020, в следствие от самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от рецесията посредством механизма REACT-EU.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР