Агенция по вписванията обжалва решението на съда Пловдивският панаир да

...
Агенция по вписванията обжалва решението на съда Пловдивският панаир да
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията обжалва решението на съда за Пловдивския панаир

Агенция по вписванията апелира решението на съда Пловдивският панаир да бъде добит от Георги Гергов.

Това оповестиха от пресцентъра на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ).

След дейностите на Агенцията развиването на обстановката остава в ръцете на Пловдивския апелативен съд, показват от обединението.

Ден по-рано водачите на обединяването Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха молба до Агенцията да отбрани пред по-горна правосъдна инстанция отхвърли си да впише в Търговския указател прехвърлянето на акциите на община Варна в „ Пълдин Туринвест ” АД, с което предприемачът Георги Гергов става притежател на Пловдивския панаир.

На 17 май от ПП-ДБ оповестиха, че Окръжният съд в Пловдив е отменил като незаконосъобразен отхвърли на Агенцията да впише увеличението на капитала на „ Пълдин Туринвест ” и дефинира решението си като неподлежащо на обжалване. В молбата си обаче водачите на ПП-ДБ се базират на правосъдната процедура, че Агенцията по вписванията е страна в процеса, призвана да брани публичния интерес, който включва и законосъобразността на вписванията. А казусът с Пловдивския панаир е от извънредно висок публичен интерес, допълват от обединението.

На 12 май служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пое ангажимент още един път да бъде прегледана опцията за намиране на юридическа основа страната да си изиска назад акциите в Пловдивския панаир.

Етикети: Агенция по вписваниятаПловдивски панаирПП-ДБ
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР