Агенция Пътна инфраструктура вече ще разполага с ново специализирано звено,

...
Агенция Пътна инфраструктура вече ще разполага с ново специализирано звено,
Коментари Харесай

Новото звено за ТОЛ системата ще ни струва над 2 млн. лева

Агенция " Пътна инфраструктура " към този момент ще разполага с ново профилирано звено, отговарящо за бъдещата електронна система за събиране на пътни такси у нас (ТОЛ). Специализираното звено ще носи името " Национално тол ръководство ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Електронна система за събиране на пътни такси e на база на изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 тона (тол) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до или равна на 3.5 тона (електронна винетка).
Чрез основаването на новото профилирано звено и прекачване на част от дейностите на съществуващата дирекция " Пътни такси и разрешителни " към него се обезпечава опция за дейно ръководство на смесената система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние и съблюдаване на условията за оперативна съгласуемост със системите на доставчиците на услуга за електронно събиране на такса за изминато разстояние.
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски в размер до 2 076 109 лв. по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството. Те ще спомогнат за ефикасното ръководство на новосъздаденото звено.
Средствата ще бъдат обезпечени за сметка на преструктуриране на централния бюджет за 2018 година С тях ще се обезпечат настоящите и финансови разноски, нужни за въвеждането на тол системата. Ще се обезпечат разноските по употребата на 105 моторни транспортни средства, оборудвани с мобилни камери за реализиране на надзор по републиканската пътна мрежа и по даването на услуги, свързани с приемането на платежни карти в тол системата. Предоставеният запас ще послужи и за режийни разноски и наеми за разполагане на 500 терминали за самообслужване, за съоръжение на работни пространства в администрацията на " Национално тол ръководство " и други действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР