Агенция „Пътна инфраструктура“ стопанисва 642 км републикански пътища на територията

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ стопанисва 642 км републикански пътища на територията
Коментари Харесай

Петя Аврамова с актуални данни за ремонтите на пътища в Северозапада

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стопанисва 642 км републикански пътища на територията на област Враца, като за възстановяване на техническите им характерности се употребяват бюджетни средства и европейско финансиране, заяви Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова на вчерашния парламентарен надзор.
Тя посочи, че заложените цели в управническата стратегия на държавното управление по рехабилитация, поддръжка и строителство на републиканската пътна мрежа имат за цел възстановяване на свързаността сред районите и повишение на виталния стандарт. Именно заради това вложенията в инфраструктура следва да са добре премислени, ясно разчетени и на първо място да са в посока гарантиране на сигурното и безвредно прекосяване през всеки обособен район в страната.
Най-големият план на територията на региона е строителството и модернизацията на пътя Видин – Ботевград. В момента от него се построяват 62,6 км. През предходната година стартира работата в една от най-сложните прави Мездра – Ботевград с дължина 33 км. Пътят ще е с две платна с по две ленти за придвижване в посока с габарит 20 м. Предвижда се създаване на обходен път на с. Лютидол, който ще изведе натоварения трафик отвън обитаемото място. На обхода на с. Лютидол ще бъдат издигнати два тунела с по 2 тръби с дължини надлежно 160 м и 260 м. Предстои осъществяването и на цялостния план от Видин до Ботевград.
През 2020 година по стратегия „ Текущ ремонт и поддържане “ на територията на област Враца се извършват поправки на 6 обекта.
Сред тях е ремонтът на 25 км от третокласния път Мездра – Роман, който е разграничен на три сектора. През април 2020 година започнаха ремонтните работи на 11 км от третокласния път Бяла Слатина – Търнава – Алтимир. Същинските строителни работи приключиха през октомври 2020 година През октомври завърши и ремонтът на 7,3 км от път III-306 граница област Плевен – Селановци. Предстои полагане на хоризонтална маркировка и монтаж на пътни знаци. При обезпечено финансиране през 2021, АПИ ще разпореди осъществяването на сектора от Оряхово до Селановци.
През май 2020 година стартира ремонтът на близо 9 км от третокласния път Бяла Слатина – Търнак – граница Плевен. Същинските ремонтни действия завършиха през октомври 2020 година Предстои полагане на хоризонтална маркировка и монтаж на пътни знаци. Приключи и ремонтът на 5,96 км от третокласния път Миланово – ски писта „ Пършевица “ по направлението Враца – пещера „ Леденика “. Предстои да бъдат инсталирани пътни знаци и в допълнение количество ограничаващи системи.
През октомври 2020 година е предоставен предпазен ремонт на още 3 сектора от републиканската пътна мрежа, които са в начална фаза и ще бъдат приключени през идната година. Това са сектори от третокласните пътища Хубавене – гр. Роман, Хубавене – Батулци – Златна Панега и Враца – Паволче – Челопек.
В момента се изготвя планова документи за обекти, за които ще се търсят благоприятни условия за финансиране на ремонтите през идващите години. Жителите на с. Девене са изразили предпочитание за извеждане на трафика от обитаемото място и аз се наемам през 2021 година да бъде оповестена социална поръчка и да бъде предоставено проектирането на обходен път. През идващите години ще се търси опция за неговото създаване.
В капиталовата стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура “ на територията на област Враца е планувано и укрепването на 6 свлачища по републиканската пътна мрежа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР