Агенция Пътна инфраструктура спечели два проекта на обща стойност от

...
Агенция Пътна инфраструктура спечели два проекта на обща стойност от
Коментари Харесай

АПИ взима 140 млн. лева от Европа за проекти в Пловдив, удвояването на Околовръстното – също в тях

Агенция Пътна инфраструктура завоюва два плана на обща стойност от 140 млн. лв., които са свързани с реализация на пътни планове в Пловдивска област. Единият от тях е взаимно направен с Община Пловдив и Община Марица и е на стойност от  60 667 323, 42 лева за Интегрирана териториална инвестиция “Подобряване на транспортната съгласуваност и достъпа до здравни услуги на територията на Южен централен район за обмисляне от равнище 2 ", по Програма “Развитие на районите ” 2021-2027, с водещ сътрудник Агенция пътна инфраструктура.
Прочетете още
Проектът планува осъществяването на ограничения и действия за възстановяване положението на транспортната мрежа в района като се обезпечи достъп на популацията до работа, обучение други услуги с обществен темперамент.

Това ще се реализира посредством рационализация и реорганизация на част от съществуващия път III-805. Това е секторът от Околовръстното шосе на Пловдив от Автомагистрала „ Тракия ” до Пазарджишко шосе,  стойността е 60 млн. лв.. Участъкът от 4 км, който сега се проектира, ще бъде подсилен.

Включени са и целенасочени ограничения за предварителна защита и профилактика на болести във всички села на територията на Община Марица. Те ще се реализират чрез мобилни здравни екипи на МБАЛ „ Свети Пантелеймон - Пловдив " ЕООД, за които ще се обезпечат нужните за задачата медицински бусове и модерна инсталация и съоръжение.

Целевата група на плана обгръща жителите на  Пловдив и прилежащите общини Марица и Родопи, както и ползвателите на републиканската мрежа Автомагистрала Тракия - Пловдив - Смолян.

Другият план е за 80 млн. лв. на АПИ и за възстановяване на транспортната свързаност  в областите Пловдив и Ловеч, като там следва да бъдат оповестени плановете, които ще се осъществят.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР