Агенция Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на магистрала Европа“ в участъка

...
Агенция Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на магистрала Европа“ в участъка
Коментари Харесай

Поредна глоба за строител на магистрала Европа

Агенция „ Пътна инфраструктура “ глоби строителя на автомагистрала „ Европа “ в сектора от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман. Проверката е осъществена след редица сигнали по отношение на неприятната краткотрайна организация на придвижване в правата и основаните предпоставки за пораждане на пътни произшествия. Санкцията е сред 3 000 и 8 000 лева

Установени са редица нередности като изчезнала или погрешно положена хоризонтална маркировка, изчезнали или нечисти пътни знаци, както и необезопасени сектори, на които се работи. Констатирано е още, че строителят не извършва отговорностите си според контракта за въвеждане на краткотрайната организация и обезпечаване на сигурността на придвижването. Пътната сигнализация пък не е изпълнена в цялостен размер според утвърждения работен план за краткотрайна организация и не се поставят нужните грижи за редовността и поддържането на пътната сигнализация, открила още инспекцията.
6 млн. лева за строителен контрол на 16,6 км от Автомагистрала „ Европа “
Старт на поръчката за консултантски услуги и строителен контрол при построяването на 16,5 км трасе от автомагистрала „ Европа “...
Прочети повече
АПИ ще изиска от консултанта и строителя в къс период да изпълнят в целокупност утвърждения план за краткотрайна организация и сигурност на придвижването. Възложено е на ръководителя на екипа за ръководство на плана и на изпълнителя на строителния контрол да правят всекидневен надзор на редовността и поддържането на краткотрайната организация на придвижване.

Това не е първата санкция за строителите на автомагистрала " Европа ". Преди два дни от Министерство на регионалното развитие постановиха наказания на компаниите, изпълняващи същото трасе, още веднъж поради неприятна организация на придвижване. Проверката тогава бе разпородена от министър Гроздан Караджов още веднъж по сигнали на жители.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР