Агенция „Пътна инфраструктура” пусна мегапоръчките за поддръжката и почистването на

...
Агенция „Пътна инфраструктура” пусна мегапоръчките за поддръжката и почистването на
Коментари Харесай

ОБЗОР: АПИ отпуска 92 млн. лева за пловдивските пътища, спецпрокуратурата проверява лица, заемащи висши публични длъжности

Агенция „ Пътна инфраструктура” пусна мегапоръчките за поддръжката и почистването на републиканските пътища у нас. В 8 обособени поръчки ще се търсят реализатори, които в идващите три години да се грижат за пътищата, а общата сума е за над 2,5 милиарда лв. без Данък добавена стойност.

Пловдивска област е дружно с Кърджали, Пазарджик, Хасково и Смолян, като прогнозната стойност е над 378 млн. лв.. По позицията за Пловдив са заложени 92 млн. лв. без Данък добавена стойност за три години, които ще са за поддръжка и разчистване на близо 918 км републиканска пътна мрежа.

В Специализираната прокуратура е постъпил сигнал от административния секретар на ГЕРБ с изказвания за вероятно осъществени закононарушения по работа от лица, заемащи висши обществени длъжности, оповестяват от държавнот ообвинение.

В сигнала се твърди за евентуално осъществени незаконосъобразни дейности, които евентуално реализират състав на закононарушение поради формираното досъдебно произвеждане от Главна дирекция " Национална полиция " в Министерство на вътрешните работи, по което за 24 часа бяха арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Започва сезонът на ремонтите в Пловдив и от ден на ден семейства се сблъскват с казуса за изхвърляне на строителни боклуци. Причината - липса на общински контейнери.

Протест против допустимо застрояване на общински терен проведоха живеещи в регион „ Северен”. Кметът Стоян Алексиев отхвърли изказванията, като съобщи, че сходна информация не е достигнала до него.

Първи слой асфалт поставиха през днешния ден на пробива „ Модър-Царевец “. Асфалтирането стартира на западното платно на улица „ Модър “ от кръстовището с улица „ Колхида “, като ще се асфалтира до Коматевско шосе. На място за старта на полагането на асфалтовата настилка участва и заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

Въздухът в Пловдив тази заран беше по-мръсен от този в 22-милионния мегаполис Пекин. Това демонстрират данни на интернационалния портал IqAir, който наблюдава качеството на въздуха в целия свят.

Порталът проучва данните на двете публични станции за премерване на качеството на въздух в Пловдив, ситуирани в кв. " Каменица 1 " и в жр " Тракия ".

30-годишна жена е скочила от висока и отвесна канара над Смолян и е умряла е на място. Сигнал за това, че дамата е изчезнала е подаден от нейни близки през днешния ден в ранния следобяд в полицията. Те са поискали да бъде проведено издирването й. Полицията открива първо автомобила на дамата при започване на екопътеката за скалния масив Невястата над Смолян, който е един от знаците на града.

Продължава делото против Здравко Дечкин, който извърши обир, съпроводен с ликвидиране на бизнес дамата Виолета Балабанова преди повече от 13 години.

Пловдивчанинът Михаил Дели-Славов, който преди пет години бе упрекнат в опит за преднамерено ликвидиране на собствен съученик, още веднъж се размина с присъда.

Двама престъпно проявени мъже на на 24 и 47 години са задържани през вчерашния ден при акцията в Граф Игнатиево против противозаконното разпространяване на цигари без заплатен данък. Арестът е осъществен от Икономическа полиция Пловдив и сътрудниците им от Стара Загора.

Припомняме, че през вчерашния ден TrafficNews снима ареста на двамата мъже.

Пловдивският апелативен съд анулира определение на Окръжен съд –Пловдив, с което беше взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на хванатия с опиати Албен, за който TrafficNews заяви преди дни. Магистратите му дефинираха парична гаранция в размер на 5 000 лв..

Комисията за отбрана на персоналните данни е глобила пловдивски търговец Павел Тачев, по-известен с псевдонима си Оскар.

Тачев, който неколкократно се е забърквал в неприятности и има зад тила си доста срещи с полицията, ще би трябвало да заплати 1000 лв., защото е популяризирал персоналните данни на различен пловдивчанин.

Десетки котки умират в жестока мъка по улиците на Марково. Във вилната зона на селото локални хора намират домашните си любимци мъртви, с пяна по устата. За бездушното отношение към животните описват пострадали, полагали грижи за тях. Случаят е подхванат от 1 районно управление (на МВР) на Пловдив и кметство Марково.

Днес при придвижване от Резово към Граматиково в осъществяване на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на Министерство на вътрешните работи по защита на българо-турската граница, товарен автомобил от Въоръжените сили с висока проходимост е претърпял пътен случай.

1180 са новите случаи на ковид у нас за последните 24 часа. 94 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за последното денонощие. От инфектираните 82 са на домашно лекуване, а 14 - приети в болница. Новодиагностицирани измежду медицинския личен състав са двама лекари. 14-дневната заболеваемост е 173,77 на 100 000 души население. Двуседмичната заболеваемост във възрастовата група 0-18 години е 60 на 100 000.

Всичко от войната в Украйна четете в материалите:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР