Агенция Пътна инфраструктура осъдена да плати 460 хил. лв. с

...
Агенция Пътна инфраструктура осъдена да плати 460 хил. лв. с
Коментари Харесай

Осъдиха АПИ да плати 460 хил. лв. на близките на убита от лампа в тунел, двама не доживяха

Агенция " Пътна инфраструктура " наказана да заплати 460 хиляди лева с лихвите на наследниците на дамата, която през 2017 година почина в тунела " Ечемишка ", когато лампа се стовари върху колата ѝ.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно откакто делото, по случая от 2017-та година, мина през няколко правосъдни инстанции.

Парите са за двете деца и за майката на починалата – всеки от тях ще получи по 110 000 лева, а на вдовеца на 64-годишната жена - 130 хиляди лева Майката на жертвата, както и брачният партньор ѝ са умряли до момента в който чакат решението на съда, брачният партньор й е развил онкологично заболяване.

Върховният съд завишава с по 20 000 лева компенсацията, несъмнено от апелативната инстанция, която беше понижила присъдените 600 хиляди лева от Софийския областен съд. АПИ дължи също лихви и разходи.

Първоначално от АПИ пледираха, че станалото е " инцидентно събитие ", само че магистратите не одобриха тази теза и потвърдиха, че става дума за чудовищно безхаберие и неналичието на поддръжка над 20 година

През 2018 година прокуратурата упрекна шестима души за гибелта на дамата, отпред с някогашните шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и чиновниците на организацията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР