Агенция Пътна инфраструктура обяви осмите поред обществени поръчки за ремонт

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви осмите поред обществени поръчки за ремонт
Коментари Харесай

Новите поръчки за пътна поддръжка - само за 850 млн. лв.

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи осмите подред публични поръчки за ремонт на пътища и автомагистрали за последните две години. Общата им планирана стойност е близо 850 млн. лева без Данък добавена стойност за 18 месеца. срокът за подаване на предложения е 7 септемри, а критерият за избор на реализатор е най-ниска цена. В обсега на поръчките е включено зимното, настоящото и превантивното поддържане на пътищата, както и осъществяването на ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки.
До тази обстановка се стигна откакто новото управление на АПИ приключи поръчките за служебната власт, които бяха за 4 години за към 4 милиарда лв.. Това стана откакто районният министър Андрей Цеков направи инспекция на възлаганията. Тя откри липса на бистрота, субективно оценяване, всеобщо премахване на участници в процедурите, нарушавания по Закона за публичните поръчки. По този метод са основани условия за неефктивно и непрозрачно консумиране на обществените средства, сподели районният министър при представянето на целите си.
Парите за ремонт на пътищата в Южна България, 384.7 млн. лева, са доста повече от тези за северна България, 297.2 млн. лева Общата прогнозната стойност на 7-те обществни поръчки е 849 456 480 лева без Данък добавена стойност. Те са по една за всеки от шестте района за обмисляне плюс една за автомагистралите. Двете съществени промени по отношение на поръчките от времето на служебната власт са срокът на деяние и критерият за възлагане по най-ниска цена.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР