Агенция Пътна инфраструктура обяви два търга за строителство на стойност

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви два търга за строителство на стойност
Коментари Харесай

АПИ плаща 20 млн. лв. за километър път

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи два търга за строителство на стойност 425 млн. лева без Данък добавена стойност. Финансирането ще пристигна от бюджета, оповестиха от организацията.
Единият търг е за малко над 6 км от софийския Околовръстен път от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост ", чиято стойност възлиза на 123 млн. лева без Данък добавена стойност. Проста сметка демонстрира, че всеки километър от трасето ще глътне по над 20 млн. лева Отсечката ще бъде с две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, оповестява в. " Сега " в днешния си брой.
Близо 302 млн. лева са отделени за строителството на пътя Видин - Ботевград, където е включена правата Мездра - Ботевград с дължина 33 км. Калкулациите демонстрират, че това трасе ще излезе малко по-евтино, като за един километър ще се отделят малко над 9 млн. лева Отсечката би трябвало да бъде с две платна с по две ленти за придвижване. Сумата още веднъж е без Данък добавена стойност.
Освен това би трябвало да бъдат построени и ремонтирани мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и два тунела с дължини 490 м и 340 м. Ще бъдат издигнати обходът на село Люти дол, както и селскостопански надлези и площадки за отдих. Предвидена е реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни уреди, телекомуникации, гласи известието на пътната организация.
Трасето Видин - Ботевград (167 км) е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие до 2022 година Цялостната рационализация на трасето от Дунав мост 2 ще обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите " Хемус ", " Тракия " и " Струма ", изясняват от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР