Агенция Пътна инфраструктура обяви, че не иска БСП да я

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви, че не иска БСП да я
Коментари Харесай

АПИ: БСП да не ни въвлича в политически разправии

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи, че не желае Българска социалистическа партия да я въвлича в политически разправии. 
 Елена Йончева: Продължаваме борбата за истината за положението на пътищата у нас
Изявлението пристигна, откакто БСП внесе писмо за единодушие на АПИ да се вземат проби от 46 сектора на съществени пътища у нас заради тежката злополука край Своге. 

" Продължаваме нашата борба за истината и внасяме второ писмо в АПИ, в което задаваме 46 съответни точки от автомагистралите Хемус, Струма, Тракия, Марица, пътя Видин - Кулата и околовръстния път на София, в които желаеме да създадем разбор на пътната настилка в сертифицирана европейска лаборатория ", обясни говорителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева.

Повече от три месеца Българска социалистическа партия не са показали специалистите си, с които в професионален диалог да се търсят законови, нормативни и механически решения за образуване на желаната от тях инспекция на пътищата, разяснява инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на АПИ във връзка импортираното от Българска социалистическа партия писмо.

Пътната организация е професионална и експертна администрация, а не политическа, и по тази причина би трябвало да се водят специалисти диалози. Не може да бъдем въвличани в политически разправии, посочи Атанасов.

Той акцентира, че организацията работи по два съществени закона - за устройство на територията и за пътищата, и до момента са правени всевъзможни инспекции на пътищата. Двата закона дават нормативната база, по която могат да бъдат осъществявани инспекции от кого, по кое време и по какъв метод.

Инж. Атанасов добави, че организацията не се тормози от инспекция, тъй като през 2014 година самостоятелна лаборатория, избрана и ангажирана от Европейската комисия е направила цялостна проверка на пътищата, издигнати с интервала 2007-2013 година със средства от оперативните стратегии.

Той уточни, че в листата от пътища на Българска социалистическа партия има сектори, строени преди 30 години, други ремонтирани преди 10 и 15 години, а огромна част от правите са минали и гаранционния интервал.

Надявам се, че парламентарната група ще излъчи специалисти - пътни инженери, адвокати, икономисти, с които ще седнем да уточним всички благоприятни условия за осъществяване на желаната инспекция, с цел да се резервира престижа на България, сподели инж. Атанасов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР