Агенция Пътна инфраструктура“ изпълни краткосрочните мерки за обезопасяване на участъка

...
Агенция Пътна инфраструктура“ изпълни краткосрочните мерки за обезопасяване на участъка
Коментари Харесай

Нова маркировка и ограничение на скоростта до 60 км/ч в участък край Търговище

Агенция „ Пътна инфраструктура “ извърши краткосрочните ограничения за обезопасяване на сектора на сектора от първокласния път I-4 Велико Търново – Търговище в региона на „ Момина чешма “.

Трасето при 221-ви км е измежду най-опасните по направлението с голям брой пътнотранспортни катастрофи и починали.

Припомняме, че на 1 август министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков посети персонално мястото и беседва с близки на починали и потърпевши при произшествия и пое ангажимент да се вземат спомагателни ограничения за обезопасяване на правата след прохода Боаза, в която има кръстовище към парк и вилна зона.

Инспекция на място направиха и ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов, инж. Десислава Паунова – член на УС на АПИ, регионалният шеф на Търговище Гергана Цонева и други Експертите направиха оглед на трасето и след разбор на обстановката стартира осъществяването на краткосрочните ограничения.

Изпълнените досега от АПИ предпазни краткосрочни ограничения включват полагането на „ шумна “ маркировка, която да заостря вниманието на водачите при прекосяване по трасето, и ограничение на скоростта на придвижване до 60 км/ч.

От Министерство на вътрешните работи следва да бъде инсталирана и стационарна камера, която ще следи непрекъснато за съблюдаване на наложените ограничавания. Експертите са безапелационни, че това е най-рационалното и бързо решение, което ще помогне за понижаване на скоростта и рисковото изпреварване. Монтирани са и нови пътни знаци и е актуализирана маркировката.

Дългосрочните ограничения, които следва да се подхващат, са свързани с реорганизация на кръстовището в региона на вилните зони на Търговище за обезпечаване на лента за ляв завой и създаване на пешеходен подлез за безвредното прекосяване на жителите. Съвместно с общината са планувани и местни платна и както и нощно осветяване на кръстовището. До края на тази година е планувано осъществяване на социална поръчка за избор на реализатори на проектирането и строителните работи (инженеринг) и строителния контрол за реконструкцията на пътя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР