Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) търси проектант за трета лента в

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) търси проектант за трета лента в
Коментари Харесай

Търсят проектант за трета лента по пътя Асеновград - Смолян

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) търси архитект за трета лента в сектори от пътя Асеновград – Смолян. Срокът за подаване на предложения е до 11 януари 2024 г, а прогнозната стойност на поръчката за планиране е 325 000 лева без Данък добавена стойност. Средствата са от бюджета на АПИ.

От пътната организация напомнят, че през 2019 г.е направено прединвестиционното изследване, с което са избрани секторите, в които е допустимо да бъде построена трета лента. Целта е улеснение на интензивния трафик и повишение на сигурността на придвижване. Отсечките са с обща дължина близо 14 км.

Първият сектор, очакван за планиране, е с дължина близо 4,9 км., а трасето минава наоколо до отбивките за Дряновец и Богутево. Вторият сектор е сред Чепеларе и приключва след кръстовището за Пампорово, с обща дължина 5,3 км. Третият сектор е от отбивката за Момчиловци до Соколовци и е с дължина от близо 3,8 км.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Проектът ще предстои и на екологична процедура, която като тип ще бъде избрана от способния орган след неговото приемане. Също по този начин ще бъдат извършени и съответните устройствена и отчуждителна процедури, защото третата лента в обособените сектори се разполага отвън съществуващата транспортна територия на второкласния път, прецизират от АПИ.

Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената, срокът им за осъществяване и ще се пристъпи към избора на реализатори на строителството и на строителния контрол при построяването на трета лента в трите сектора от второкласния път Асеновград – Смолян, дъпълват още от Пътната организация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР