Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжната процедура за изработване на

...
Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира тръжната процедура за изработване на
Коментари Харесай

Търсят строител за пътя Пловдив - Асеновград, дават 15 млн.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) започва тръжната процедура за разработване на механически план и строителство на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. Индикативната стойност на поръчката е 15, 5 млн. лева без Данък добавена стойност, а планът ще се финансира от бюджета на Агенцията.

Трасето е главната връзка с летище „ Пловдив “ и индустриалния регион край регионалния град. Реконструкцията на правата ще обезпечи бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до Автомагистрала „ Тракия "..

През 2017 година стартира реконструкцията на 10-километров сектор от пътната артерия, с което правата се разшири до автомагистрален габарит. През идната година общините Куклен, Родопи и Асеновград предоставиха направени идейни планове за построяването на местни платна по пътя.

Със средства от републиканския бюджет на пътната артерия ще се построи и кръгово кръстовище, което ще размени съществуващото такова на входа на Пловдив при пресичането с Околовръстния път. Целта е да се обезпечи безконфликтно и по-бързо включване на пътуващите от матистралана към Асеновград и Смолян.

През предходната година АПИ организира социална поръчка за реализатор на кръговото кръстовище и има подписан контракт, само че стартирането на строителните работи сега е блокирано от тъжби, свързани с отчуждаване на засегнатите парцели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР