Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) апелира заради очакваното преминаването на дъжда

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) апелира заради очакваното преминаването на дъжда
Коментари Харесай

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път подготвени за зимни условия

Агенция " Пътна инфраструктура " ( АПИ ) моли поради предстоящото прекосяването на дъжда в сняг шофьорите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Утре в 12 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Пазарджик и Благоевград, е избран жълт код за евентуално рисково време за мощен вятър, като за областите Перник, София-град и Софийска предизвестието е снежната завивка да доближи 10 см.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и подхващат обработка на настилките против хлъзгавост и замръзване. Машините на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за разчистване на републиканските пътища от сняг. По опорните пунктове има инертни материали.

За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, припомнят от пътната организация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР