Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с
Коментари Харесай

АПИ: Зимна обстановка по пътищата. Бъдете внимателни!


Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

За снегопочистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите „ Троянски “, „ Превала “, „ Печинско “, „ Рожен “ и „ Предел “. Поради изобилния снеговалеж е лимитирано придвижването на камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета по републиканските пътища на територията на област Смолян. За снегопочистване е лимитирано прекосяването на МПС над 12 тона и по път II-37 Батак – Доспат, по път II-84 Велинград – Разлог в сектора от с. Варвара до отбивката за с. Аврамово, по път III-198 Гоце Делчев – Катунци и път III-358 Шипково – Рибарица.

Предупредителен оранжев код за значителни снеговалежи е избран от метеоролозите за областите Бургас, Ямбол, Кърджали, Смолян и Хасково. Жълт код е за областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ –, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР