Агенция "Митници" е отнела и прекратила лицензите на два данъчни

...
Агенция "Митници" е отнела и прекратила лицензите на два данъчни
Коментари Харесай

Митниците удариха рафинерия в Русе

Агенция "Митници " е лишила и прекратила лицензите на два данъчни склада на лицензиран складодържател в Русе. Това оповестиха от митницата.

Действията са свързани с влезнало в действие наказателно разпореждане, с което е наложена имуществена глоба от 29 165,06 лв. на русенската рафинерия.

"Извършеното нарушаване е тежко ", изясняват от митницата.

Наказателното разпореждане е от септември 2016 година. То е въз основа на акт за определяне на административно нарушаване по разказа на русенската митница от април същата година. При разбор посредством системата БАЦИС (Българската aкцизна централна осведомителна система) и осъществени спомагателни инспекции митничарите откриват, че са нарушени процедурите по доставка на повече от 24,5 тона гориво за отопление, обложено с акцизна ставка 50 лв., по отношение на настоящото все още на доставките законодателство. За колета от първата половина на 2015 година е открито, че са доставени на друг адресат от маркирания в документите - т.е. лицензираният складодържател не разполага с надлежни документи, които да разрешават горивото да се таксува с понижена ставка.

Наказателното разпореждане е влезнало в действие на 28 март тази година, откакто е доказано от две правосъдни инстанции - Районен и Административен съд.

От митницата изясняват, че решенията, с които се лишават и приключват лицензите, подлежат на авансово осъществяване. Те могат да бъдат обжалвани в 14-дневен период пред Административния съд в Русе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР