Агенция ФокусРуският президент Владимир Путин нареди на Министерството на отбраната

...
Агенция ФокусРуският президент Владимир Путин нареди на Министерството на отбраната
Коментари Харесай

РИА Новости: Владимир Путин нареди на армията да се включи в гасенето на сибирските пожари

Агенция Фокус

Руският президент Владимир Путин подреди на Министерството на защитата на страната да се включи в гасенето на пожарите, които бушуват в Сибир, това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, предава РИА Новости.

Ведомството ще изпрати към Краснодарския край 10 самолета Ил-76 и 10 вертолета на военно-транспортната авиация, оборудвани с водни устройства.

Към момента екипите на армията получават своите указания и приключват подготовката. Те неведнъж са взели участие в прекъсването на огнища в разнообразни райони на Русия, напомня организацията.

В същото време изпратеният по-рано контингент в Иркутска област ще продължи своята работа до момента в който президентът не ги отзове.

Медията напомня, че пожарите избухнаха преди към седмица, а в Иркутска област, Краснодарския край, два района на Бурятия и пет на Якутия е въведено бедствено състояние. Към момента стихията обгръща съвсем три милиона хектара от тайгата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР