Агенция ФокусБезпрецедентна по мащаби полицейска операция за издирването на заподозрения

...
Агенция ФокусБезпрецедентна по мащаби полицейска операция за издирването на заподозрения
Коментари Харесай

Осми ден продължава издирването на Стоян Зайков

Агенция Фокус

Безпрецедентна по мащаби полицейска интервенция за издирването на обвинения в ликвидиране Стоян Зайков се организира в Костенец и покрайнините на града в осмия ден от изгубването му. В акцията се включиха рекорден брой чиновници на жандармерията и Специализирания отряд за битка с тероризма, както и командировани служители на реда от разнообразни градове на Южна България. Блокиран бе целият регион към Костенец и близките села. Въпреки това издирването на Зайков остава без резултат. Той изчезна след убийството на 38-годината му някогашна му другарка, за което е и главен обвинен. Към момента се обяснява и дали има връзка и със гибелта на 42-годишния му трети братовчед, който бе погубен преди броени дни в града.

Пред медиите основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов изясни, че профилираните елементи правят инспекция на всяко едно помещение – всяка една къщичка и сграда и се надяват да има резултат. Той акцентира, че са взети всички защитни ограничения, с цел да бъдат обезпечени животът и здравето на хората, по тази причина е обезпечена защита на тези, за които се счита, че са застрашени. Той опроверга слуховете за съществуване на лист със застрашени от търсения поданици. Главният комисар на Министерство на вътрешните работи прикани предвид на сигурността всички да се преценяват с разпорежданията на полицейските чиновници.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че досега няма данни търсеният за убийството в Костенец да е напуснал страната. Той означи, че са подхванати ограничения за отбрана на хора от Костенец, за които се счита, че могат да са застрашени от Зайков - родственици на някогашната му другарка или хора, с които той е имал спор. По думите му някои от тях даже са били изпратени на други места, с цел да се подсигурява тяхната сигурност.

Кметът на Костенец Радостин Радев разяснява, че градът не помни такова полицейско наличие и се надява интервенцията да завърши в най-скоро време и всички да се върнат към естествения темп на живот. „ Нормално да са уплашени хората, защото тези две убийства се случиха в границите на 3 дни. Нормално е да има терзания измежду хората “, добави той. Кметът изясни, че се правят обиски в изоставени здания, защото от години не са използваеми и са уместно място там да се скрие, който и да било. „ Мисля, че органите на реда са създали това, което е належащо към сегашния миг “, съобщи Радев. Кметът заяви, че във вчерашния ден е подаден подправен неизвестен сигнал по отношение на издирването на Стоян Зайков, поради който са блокирани учебните заведения в общината. „ Това е пъклен неприятна смешка и безусловно никой не трябва това да си разрешава да подава подправени сигнали към сегашния миг “, съобщи Райков и приканва и хората да не подават подправени сигнали.

От Министерство на вътрешните работи молят към хората, в случай че някой има информация за местонахождението на Зайков, да подаде сигнал на тел. 112 или в най-близкото отделение на полицията. Анонимността им е обезпечена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР