Агенция Блумбърг съобщи, че според вътрешни украински оценки руският напредък

...
Агенция Блумбърг съобщи, че според вътрешни украински оценки руският напредък
Коментари Харесай

ISW: Путин се позовава на ядрени заплахи, за да всява страх и да ...

Агенция " Блумбърг " заяви, че съгласно вътрешни украински оценки съветският прогрес по фронтовата линия може да набере забележителна скорост до лятото на 2024 година, в случай че сътрудниците на Украйна не усилят доставките на артилерийски муниции.

 

" Блумбърг " заяви, че източници, близки до украинското управление, са декларирали, че Украйна чака съветските сили да решат дали да продължат настоящия си фокус върху постепенния тактически прогрес и да се приготвят за по-голям опит за пробив през лятото на 2024 година според от резултатите от актуалните съветски настъпателни интервенции.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на 25 февруари, че съветските сили се приготвят за ново нахлуване, което ще стартира в края на май или през лятото на 2024 година

 

Понастоящем съветските сили се пробват да употребяват тактическите благоприятни условия, предоставени от завземането на Авдеевка от съветските войски, и се пробват да навлязат допустимо най-далеч в региона, преди украинските сили да открият по-труднопробиваеми отбранителни линии.

 

Руските сили могат да решат да поправят бъдещите си настъпателни интервенции въз основа на степента на триумф, който имат при атакуването на последващите украински отбранителни линии западно и северозападно от Авдеевка, а украинската защита в региона на Авдеевка може да повлияе на съветските усещания за по-широкото положение на защитата на Украйна по продължение на фронтовата линия.

 

Руските сили също по този начин организират многоосова настъпателна интервенция по линията Купянск-Сватово-Кремина, само че в последно време не са постигнали обилни триумфи в региона, а относителният триумф или крах на тези старания може да повлияе по сходен метод върху метода, по който съветското военно командване преглежда съветските вероятности за оперативно важен прогрес.

Способността на Русия да реализира оперативно важен прогрес обаче към момента зависи значително от равнището на западната поддръжка за Украйна, защото добре обезпечените украински сили са потвърдили, че могат да попречат на съветските сили да реализират даже незначителни триумфи по време на огромни съветски офанзивни старания.

 

" Блумбърг " заяви също, че съгласно оценки на украинското разузнаване съветският президент Владимир Путин не се е отказал от първичната си цел да превземе огромни украински градове като Киев и Одеса.

 

Неотдавна Путин лъжливо съобщи, че Одеса е " съветски град ", а други съветски публични лица приложиха този израз и към градовете Днепър, Харков, Николаев и Киев.

 

През последните месеци Кремъл възобнови експанзионистичната си изразителност, която категорично приканва за окупиране и анексиране на спомагателни украински територии.

 

Кремъл съзнателно формулира тази изразителност, с цел да избегне определянето на граници за по-нататъшната съветска агресия в Украйна, и тази изразителност може да има за цел да разреши на Путин да вкара нови цели за завземане на Украйна, когато сметне за належащо.

 

Руският президент Владимир Путин употребява обръщението си към Федералното заседание на 29 февруари, с цел да убеди съветската общност, че идващият му президентски мандат ще бъде избран от съветския боен триумф в Украйна, но не за сметка на застоялост или понижаване на общественото и икономическото богатство.

 

Путин съобщи, че съветският военен капацитет се е нараснал " неведнъж " и че съветските сили " твърдо държат самодейността, решително напредват в редица оперативни области " и завземат " още територии ".

 

Характеристиката на Путин за съветските настъпателни интервенции в Украйна е видимо по-уверена от изказването му от 14 декември 2023 година по директната линия, че съветските сили се намират в " дейна фаза на деяние ".

 

Готовността на Путин да показа обществено очевидната си убеденост в съветските настъпателни интервенции евентуално се дължи на неотдавнашното завладяване на Авдеевка от Русия и продължителните диспути в Съединени американски щати по отношение на военната помощ за Украйна. Путин прекара по-голямата част от речта си, като не се концентрира върху войната, а вместо това в детайли разказа спецификите на икономическите политики и обществените стратегии, които възнамерява да започва.

 

Русия усили разноските си за защита до рекордни равнища през 2024 година и Путин евентуално натъртва на проектите си за стопански и обществени политики, с цел да успокои продължаващите вътрешни терзания относно последиците от войната на Путин в Украйна за елементарните руснаци.

 

Путин се опита да отговори на тези опасения, като съобщи, че Западът се пробва да въвлече Русия в конкуренция във въоръжаването, както Западът сполучливо направи със Съветския съюз.

 

По време на речта си пред Федералното заседание Путин употребява изтъркана изразителност за договаряния и нуклеарна война, евентуално с цел да се възползва от вниманието на Запада към речта и да разпространява настоящите осведомителни интервенции на Кремъл.

Путин повтори привидната си подготвеност за разговор със Съединените щати по въпросите на " стратегическата непоклатимост " и продължи да трансферира отговорността за неналичието на договаряния върху Съединените щати.

Путин съобщи, че в случай че Съединените щати желаят да разискват значими въпроси на сигурността, то е належащо да се вземат поради националните ползи на Русия.

 

Путин продължава да преследва максималистични цели в Украйна, които са равносилни на цялостна украинска капитулация, и се стреми да отслаби и унищожи НАТО - цели, които той сигурно преглежда като неразделна част от съветските национални ползи.

 

Понастоящем Кремъл организира осведомителна интервенция, като симулира интерес към договаряния, с цел да провокира изпреварващи отстъпки от страна на Запада във връзка с суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Путин също по този начин акцентира, че Русия разполага с оръжия, които могат да ударят западните страни, и съобщи, че ескалацията на Запада заплашва с вероятен нуклеарен спор, който може да унищожи цивилизацията.

 

Путин и съветските публични лица постоянно се базират на нуклеарни закани, с цел да всяват боязън у западната публика и да отслабят западната поддръжка за Украйна.

 

Кремъл не е подхванал забележителна ескалация в отговор на даването на нови западни системи на Украйна и ISW продължава да счита, че потреблението на съветски нуклеарни оръжия в Украйна и отвън нея е доста малко евентуално.

 

По време на обръщението си към Федералното заседание Путин акцентира, че Кремъл се концентрира върху 2024 година като " Година на фамилията ", с цел да се оправи с продължаващата демографска рецесия в Русия. Путин съобщи, че основната цел на фамилията е да ражда деца, което е по-открито самопризнание за продължаващата демографска рецесия в Русия, в сравнение с в новогодишното му послание от 31 декември 2023 година

 

На 29 февруари Путин съобщи, че всички равнища на съветското държавно управление, гражданското общество и религиозните водачи би трябвало да допринесат за публичните, икономическите, културните и просветителните старания за поощряване на раждаемостта в Русия.

 

Путин афишира нов план на съветското държавно управление, наименуван " Семейство ", който има за цел да обезпечи обществена поддръжка на фамилиите с деца и да увеличи съветската раждаемост. Инициативите включват разширение и увеличение на съществуващите обществени помощи, в това число даване на финансови заплащания за майчинство на майките, даване на преференциални лихви по ипотечни заеми на фамилии с деца и предоставяне на данъчни облекчения за деца на фамилии с повече от едно дете.

Путин не отговори на настояването на Конгреса на депутатите от проруския молдовски сепаратистки район Приднестровие от 28 февруари, само че тази липса на отговор въпреки всичко дава на Кремъл няколко вероятни метода на деяние в по-късен миг.

 

Конгресът на депутатите на Приднестровието одобри седем решения, които дават на Кремъл аргументация за огромен набор от вероятни ескалационни дейности против Молдова, които Кремъл може да избере да предприеме в кратковременен или дълготраен проект, като доста от тези вероятни разновидности на деяние не се изключват взаимно.

 

На 28 и 29 февруари украинските сили смъкнаха още три изтребителя Су-34 в Източна Украйна. Командващият украинските сухопътни войски генерал-лейтенант Олександър Павлюк заяви на 29 февруари, че украинските сили са унищожили два самолета Су-34 през нощта на 28 против 29 февруари и още един Су-34 сутринта на 29 февруари в направленията Мариупол и Авдеевка.

 

Павлюк означи, че самолетите са нанасяли удари с плаващи бомби против украинската пехота в Източна Украйна, когато украинските сили са свалили самолетите.

 

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Ихнат съобщи, че съветските сили са разположили неизяснен огромен брой самолети за нанасяне на удари с бомби в посока Авдеевка.

 

Украинското министерство на защитата (МО) заяви, че от 17 февруари насам украинските сили са свалили 13 съветски самолета.

 

Международният институт за стратегически проучвания по-рано пресметна, че Русия разполага с към 300 разнообразни изтребителя Сухой, което допуска, че въздействието на загубата на 13 самолета за съвсем толкоз дни, а евентуално и на някои от висококвалифицираните им водачи, не е пренебрежимо за съветските военни.

 

Досега украинските сили са свалили и два самолета за далечно радиолокационно разкриване А-50 през 2024 година

 

Кремъл продължава да отстоява самонадеяното си право да ползва съветското федерално право по отношение на жители на страни членки на НАТО и някогашни руски републики за дейности, подхванати на територията на личните им страни. На 28 февруари съветският Следствен комитет разгласи, че съветски съд е осъдил задочно латвийски жител за това, че се е сражавал като доброволец в украинската войска против Русия и е осквернил руски монумент в Латвия.

 

Следственият комитет твърди, че латвийският жител е работил от " политическа и идеологическа ненавист към Русия ", а съдът задочно осъжда мъжа на 10 години затвор.

 

Руското министерство на вътрешните работи (МВР) по-рано включи няколко десетки държавни чиновници от страни от НАТО в листата на търсените лица в Русия поради хипотетични нарушавания на съветското федерално законодателство, осъществени отвън юрисдикцията на Руската федерация.

 

Русия обаче не разполага със законови пълномощия да преследва непознати жители за хипотетични нарушавания на съветските закони в непознати страни. ISW по-рано оцени, че съветските наказателни обвинявания против европейски длъжностни лица и жители може да са част от продължаващите съветски старания за основаване на осведомителни условия, които да оправдаят възможни съветски ескалации против страни от НАТО в бъдеще.

 

Руски публични лица и рупори на Кремъл също по този начин упрекнаха латвийските управляващи, че " сплашват " съветски жители, които гласоподават на съветските президентски избори в Латвия на 29 февруари.

 

На 27 февруари латвийският министър на правораздаването Инезе Либина-Егере съобщи, че латвийските управляващи не могат да попречат на съветските жители да гласоподават в съветското посолство, само че означи, че латвийският Наказателен кодекс смята, че " оправдаването на война " (в случая войната на Русия в Украйна) носи наказателна отговорност.

 

Руски източници се възползваха от изказванията на Либина-Егре на 29 февруари и погрешно твърдяха, че латвийските власти могат да преследват наказателно съветски жители за гласоподаване на президентските избори.

 

Арменският министър-председател Никол Пашинян съобщи, че ръководената от Русия Организация на Договора за групова сигурност (ОДКС) е опасност за арменската сигурност, защото съветски публични лица отхвърлиха да признаят пониженото присъединяване на Армения в ОДКС.

 

На 28 февруари Пашинян съобщи, че ОДКС основава проблеми със сигурността, вместо да извършва отговорностите си към Армения, и че " неналичието на отговор " на ОДКС във връзка с отговорностите ѝ към Армения " основава опасност " за " сигурността и териториалната целокупност " на Армения.

 

Пашинян по-рано съобщи, че Армения " всъщност " е замразила присъединяване си в ОДКС, защото организацията " не е изпълнила отговорностите си в региона на сигурността " към Армения, изключително през 2021 година и 2022 година

 

Кремъл е основал високопоставени длъжности във всички федерални органи, с цел да разпространява патриотизма и историята във всеки орган, което евентуално има за цел да ускори осведомителния и идеологическия надзор върху федералните чиновници.

Руското опозиционно издание " Медуза " заяви на 29 февруари, че изтекли съветски държавни документи демонстрират, че съветският президент Владимир Путин е подписал декрет през февруари 2023 година за създаване на " заместник-ръководител на обществено-политическата работа "  във всеки съветски федерален орган и че президентската администрация би трябвало да утвърди всяко предопределение на тази служба.

 

" Медуза " заяви, че Руската организация за ръководство на околната среда е разгласила насоки за осъществяване на социално-политическа работа, включващи подсилване на съветския национализъм и гражданска еднаквост и обезпечаване на схващане и поддръжка за вътрешната и интернационалната политика на Русия.

 

Руската организация за ръководство на околната среда е определила способи за образование на федералните чиновници по отношение на военната и политическата обстановка както в Русия, по този начин и в света, а също и по отношение на съветската история, в това число стадиите на развиване на съветската интернационална политика, историята на войните и военните спорове и образуването на съветската държавност.

 

" Медуза " заяви, че от изтеклите документи излиза наяве, че тези ограничения се считат за нужни, с цел да се противодейства на " съзнателно изопачената идеологическа интервенция " от страна на медии, за които се твърди, че са финансирани от вражески страни.

 

Тези ограничения евентуално са част от дългогодишните старания на Кремъл да затвърди контрола си върху по-широката съветска осведомителна и културна сфера, като се стартира от чиновниците във федералните държавни органи.

През април 2022 година съветското осведомително издание " Комерсант " заяви, че Кремъл е почнал да обмисля концепцията за основаване на тези заместник-ръководители на осведомителната и политическата работа някъде през 2021 година и е почнал да придвижва напред напъните през 2022 година, откакто пълномащабната инвазия в Украйна е предиздвикала Кремъл да приоритизира напъните.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР