Агенция Bloomberg съобщава, че САЩ ще проверят произхода на чиповете

...
Агенция Bloomberg съобщава, че САЩ ще проверят произхода на чиповете
Коментари Харесай

САЩ ще проверяват откъде Huawei се снабдява с чипове за бързо набиращия популярност флагман Huawei Mate 60 Pro

Агенция Bloomberg оповестява, че Съединени американски щати ще ревизират произхода на чиповете в новата фамилия флагмански смарт телефони Huawei Mate 60 и Huawei Mate 60 Pro на фона на глобите, наложени против полупроводниковата промишленост на КНР.

„ Ще се въздържа от мнения по отношение на този чип на Huawei, до момента в който не получим повече информация за неговата архитектура. Въпреки това фактът, че е създаден сходен процесор, подсказва, че Съединените щати би трябвало да продължат курса си на налагане на софтуерни ограничавания, свързани напълно с въпросите на националната сигурност “, съобщи Джейк Съливан, асистент на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност.

Според Bloomberg употребяваната едночипова система изостава единствено с няколко години от най-напредничавите американски разработки. Производител на тази мобилна платформа е китайската компания Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), която преди този момент беше в листата със наказания на американското държавно управление. Bloomberg написа, че появяването на съвременен флагман, основан на 7 nm процесор Kirin 9000s, демонстрира, че Китай е съумял да „ реализира прочут триумф в обезпечаването на самостоятелност от американските полупроводници “.

По-рано стана известно, че Kirin 9000s се създава по 7nm (N+2) развой. Преди това най-усъвършенстваният SMIC развой беше 12-нанометров.

Продажбите още при излизането на пазара възлизат на към 800 000 бройки, без предварителните поръчки. Това са продажби единствено на единия модел – на Mate 60 Pro. В уеб страницата Huawei Mall към този момент са се появили над 10 000 потребителски отзиви за Huawei Mate 60 Pro с позитивна оценка от 99%. Очаква се кумулативните продажби на Mate 60 Pro да доближат най-малко 12 милиона броя 12 месеца след излизането му на пазара.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР