Агенция Associated Press публикува видеозапис, на който президентът Доналд Тръмп

...
Агенция Associated Press публикува видеозапис, на който президентът Доналд Тръмп
Коментари Харесай

AP публикува записа как Тръмп нарежда уволнението на Йованович

Агенция Associated Press разгласява видеозапис, на който президентът Доналд Тръмп разисква тематиката за Украйна с Лев Парнас и Игор Фруман - някогашни настоятелен сътрудници на юриста му Рудолф Джулиани.

Записът е изработен през есента на 2018 година на обяд в Trump Hotel във Вашингтон. Среди участниците в обяда, с изключение на Тръмп, Парнас и Фруман се виждат синът на президента Доналд-младши, някогашният му асистент Джони ди Стефано и предприемачът Стенли Гейл. На видеото не се вижда кой произнася съответните реплики, само че говорещите са разпознаваеми по гласовете.

Откъс от записа, в който се разисква някогашната посланичка на Съединени американски щати в Киев Мари Йованович, беше оповестен по-рано от телевизионния канал ABC. Записът е предаден на публицистите от юриста на Парнас.

По-рано Тръмп твърдеше, че не познава персонално Парнас и Фруман. Припомняме, двамата са предприемачи, произхождащи от някогашния Съветски съюз.

Пореди това Парнас съобщи, че по повеля на Джулиани се е опитал от името на президента да убеди украински политици да проверяват сина на съперника на Тръмп и евентуален противник на идващите избори Джо Байдън.

На записа, оповестен от AP, се чува по какъв начин единият от събеседниците - евентуално Парнас, споделя, че Мари Йованович " приказва пред всички, че ще стартира импийчмънт против Тръмп ". Самият Тръмп дава отговор: " Отървете се от нея! Отървете се от нея още на следващия ден. Направете го. "

Йованович беше отзована от поста напролет на 2019 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР