Агенти на Държавна агенция „Национална сигурност“ и МВР атакуваха тази

...
Агенти на Държавна агенция „Национална сигурност“ и МВР атакуваха тази
Коментари Харесай

ДАНС и МВР атакуваха КЕВР

Агенти на Държавна организация „ Национална сигурност “ и Министерство на вътрешните работи нападнаха тази заран в КЕВР и Българската енергийна борса. Проверките са свързани с високите цени на електрическата енергия през последните месеци. Акцията на ДАНС и Министерство на вътрешните работи продължава сега, съобщи Big5.bg.
Само преди месец, на 11 август, спецченгета от Държавна организация „ Национална сигурност” влязоха на инспекция в Българския енергиен холдинг (БЕХ), Електроенергиен систематичен оператор (ЕСО), Българска самостоятелна енергийна борса (БНЕБ), Национална електрическа компания (НЕК) и Министерство на енергетиката.
Агентите събираха всички документи и започнаха цялостна инспекция на всички покупко-продажби на сдруженията от последните няколко години. Официална информация каква е задачата на интервенцията по този начин и не бе оповестена, нито стана ясно какви са резултатите от акцията.
До инспекцията се стигна, откакто работодателските организации публично сезираха ДАНС и Министерство на вътрешните работи за скъпия ток.
Работодателите подозират „ че се прави бойкот, закононарушение или измама и се заплашва националната сигурност, тъй като стопираха първоешелонни предприятия “.
„ Има предложения на борсата, които са изцяло немислими, те са направени, с цел да се извършват, те са направени, с цел да се манипулира борсата “, акцентира ръководителят на УС на АИКБ. Работодателските организации желаеха даже оставките на министъра на енергетиката и на шефовете на БЕХ и „ Марица-изток 2 “ поради рекордно високата цена на борсовия ток.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР