Агент на руските тайни служби неволно разкри как през август

...
Агент на руските тайни служби неволно разкри как през август
Коментари Харесай

„Обадих се на убиеца си. Той си призна“: Навални разкри руски таен агент

Агент на съветските секрети служби несъзнателно разкри по какъв начин през август е бил токсичен Алексей Навални в диалог със самия него.

Зашеметяващото разобличаване идва от човек, който бил част от първокласен екип за работа с токсични препарати към Федералната работа за сигурност на Русия, написа CNN.

В телефонен диалог с сътрудника Константин Кудрявцев опозиционният водач се показал за почитан чиновник от Съвета за национална сигурност и изискал детайлности за акцията. Навални се е обадил от прикрит номер, като тези от централата на ФСБ и е записал позвъняването, предоставено по-късно на CNN и уеб страницата за журналистически следствия „ Белингкат “, които организираха взаимно следствие по случая.

След като Кудрявцев удостоверява своята идентичност, е разпитан какво се е объркало и за какво проектите за убийството на Навални в Томск са се провалили.

Така в 45-минутния диалог излиза наяве, че е употребен невропаралитичният сътрудник „ Новичок “, който бил подложен е бельото на опозиционера, а думите на сътрудника се оказват първи директни доказателства за присъединяване на Русия в отравянето. На моменти Кудрявцев се притеснява да приказва по необезопасената телефонна линия, само че Навални го убеждава, че висши чиновници упорстват за неотложен отчет и „ всичко това ще бъде разисквано в Съвета за сигурност на най-високо равнище “.

В свое изказване от ФСБ оповестиха, че са почнали „ инспекция “ на следствието на Навални и ще дадат „ процедурна оценка “ след резултатите от нея.

Разследването на CNN и „ Белингкат “ употребява хиляди телефонни записи и документи, с цел да наблюдава екипа от сътрудници. От тях излиза наяве, че през нощта, когато „ Новичок “ някак е бил импортиран в хотелската стая на Навални, наоколо до мястото за настаняване се е чул тон от мобилен телефон, принадлежащ на човек от тайните служби, Алексей Александров.

Миналата седмица, след обвинявания на Навални, че съветският президент Владимир Путин стои зад опита за убийството му в Томск, президентът съобщи, че в случай че спецслужбите са желали да убият опозиционния водач, са щели да го „ свършат “.

През август Навални и едвам не загуби живота си след отравяне по време на полет към Москва. След в началото лекуване в град Омск бе изместен в клиниката „ Шарите “ в Берлин, а в това време Кремъл неведнъж отхвърли да е взел участие в случая.

Във видео, озаглавено „ Обадих се на килъра си. Той си призна “, Алексей Навални описа за диалога си с Константин Кудрявцев.

По-късно представителят на президента Путин разяснява случая. „ Можете да кажете, че този пациент има тежък случай на илюзия от гонене и също по този начин можем да открием ясни признаци за илюзия за великолепие. Някои споделят, че той даже се съпоставя с Исус “, означи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР