АГ болница Шейново“ ще възрази срещу констатациите, направени в акта

...
АГ болница Шейново“ ще възрази срещу констатациите, направени в акта
Коментари Харесай

Шейново възразява срещу акта, наложен за избор на екип

АГ болница „ Шейново “ ще възрази против констатациите, направени в акта за административно нарушаване. Това сподели пред bTV юристът на лечебното заведение Величка Костадинова във връзка след направената инспекция за разменените бебета.

По думите й се касае за приемане на сума за избор на екип от едната от майките, която е родила с цезарово сечение. „ Това визира правото на раждащите дами да избират екип. Съгласно настоящата все още Наредба за достъп до здравна помощ, при положение на неотложност не се дължи възнаграждение за избор на екип. В същото време обаче според легалната формулировка, която е дадена в същата тази разпоредба, всички раждащи дами са незабавни. Което на процедура значи, че раждащите дами не могат да избират екип. Това ги слага в извънредно дискриминативно състояние и те би трябвало да бъдат отделени от общата група незабавни пациенти “, сподели адв. Костадинова.

Тя посочи, че към сегашния миг няма формирани наказателни постановления и няма наложени наказания. „ Административно-наказателното произвеждане е на стадий, в който има формирани актове за осъществено административно нарушаване. В период от 7 дни по всеки от актовете може да бъде направено несъгласие. След което в период от 14 дни преписката би трябвало да бъде изпратена към административно наказващия орган, който в границите на месец би трябвало да реши дали има съображение да бъде формирано наказателно разпореждане и да бъдат наложени санкции, или не “, посочи адв. Костадинова.

Предстои връчването на седми акт, който най-вероятно ще касае чиновник от лечебното заведение.

Исковата молба за обезщетение от 300 000 лв. на едно от фамилиите пък към момента не е получена в болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР