Афшан Кан, регионален директор на УНИЦЕФ за Европа и Централна

...
Афшан Кан, регионален директор на УНИЦЕФ за Европа и Централна
Коментари Харесай

Директорът на УНИЦЕФ: Едно от най-лошите неща, които някога съм виждала, са атаките срещу детски градини и болници! Тя е била на едни от най-конфликтните точки в света

Афшан Кан, районен шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия, е може би една от най-влиятелните дами в света. Тя е била на едни от най-конфликтните точки в света и на сантиметри от гибелта, съобщи бТВ.

Една от най-ужасяващите картини, запечатани в съзнанието на Афшан Кан, е от град Хомс в Сирия.

„ Мисля, че едно от най-лошите неща, които в миналото съм виждала, са офанзивите против детски градини и лечебни заведения. Няма опрощение за това. В работата си съм виждала детски градини, в които децата са изгубили живота си единствено тъй като желаят да учат и да вървят на учебно заведение ”, споделя тя.

Тя е обезпокоена от задълбочаването на спора в Сирия поради офанзивите на Съединените щати, Франция и Англия от предходната седмица.

„ През последните 7 години сме виждали пикове и спадове на този спор. Мисля, че най-важното в тази обстановка са децата. Ясно е, че без договаряния нещата ще се утежняват. Трябва да се стигне до компромис, това е единственият вид ”, уверена е Афшан Кан.

Едно от решенията съгласно нея е образованието освен на децата в Сирия, само че и на бежанците, напуснали страната за по-добър живот в Европа.

„ Мисля, че образованието може да отвори всички порти, и то на всички места. Мисля, че мирът и подкрепящата фамилна среда са също по този начин значими ”, показва Афшан Кан.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР