Афроамериканец, който твърди, че заради грешка в технологията за лицево

...
Афроамериканец, който твърди, че заради грешка в технологията за лицево
Коментари Харесай

Афроамериканец бил арестуван погрешно като крадец чрез технология за лицево разпознаване

Афроамериканец, който твърди, че поради неточност в технологията за лицево различаване е бил незаслужено задържан като апаш, изиска обществено опрощение от полицията в Детройт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във импортираната през днешния ден от името на Робърт Уилямс тъжба се споделя, че неговата фотография от шофьорската му брошура от щата Мичиган, съхранявана в щатския списък, погрешно е била маркирана като най-близка до лицето на хипотетичен апаш.

"Майкрософт " няма да продава на полицията в Съединени американски щати технология за лицево различаване

Според полицейските досиета следователи сравнили фотографията на Уилямс с фрагменти от охранителните камери от кражба в магазин за часовници в центъра на Детройт през 2018 година Това, по думите на 42-годишния афроамериканец, довело до неговия позорен арест пред дома му през януари пред очите на неговата брачна половинка и дребните му дъщери.

Робърт Уилямс, който е авто монтьор, се употребява с поддръжката на Американския съюз за цивилен свободи. В жалбата му се упорства за обществено опрощение от полицията, за заличаване на унищожат досието против него и прекратяване на потребление на технологията за лицево различаване от страна на полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР