Африканци, представящи се за натовски генерали, масово мамят българки в

...
Африканци, представящи се за натовски генерали, масово мамят българки в
Коментари Харесай

Измама за много пари: Африканци лъжат българки, че са генера...

Африканци, представящи се за натовски генерали, всеобщо мамят българки в интернет и ги карат да им изпращат пари, предизвестиха от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

Случаите са се нараснали в последните месеци.

Измамниците стартират връзка с дами, от чиито профили в обществените медии проличава, че нямат сътрудник. Понякога онлайн-връзката продължава седмици преди да се стигне до настояването на пари.

Комисар Владимир Димитров - шеф на Отдела за битка с киберпрестъпленията в ГДБОП, изясни пред БНР, че измамниците избират възрастни дами, които имат общодостъпни фотоси, от които е явно, че нямат сътрудник.

„ Затова им се показва красивата картина на американски военачалник, който от 5 години е в Афганистан или някоя друга страна и търси жена, с която да заживее след привършване на военната му работа “, добави той.

По думите му съвсем всяка седмица има българка, която става жертва на измамниците.

„ Най-вече дами се таргетират от тези незаконни групи. Тази жена декларира, че преди няколко седмици се е срещнала с сходен военачалник. Изнудвана е по някакъв метод. Първоначално е поканена да изпрати пари, нормално стартират с неколкостотин лв. “, сподели комисар Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР