Африканският полузащитник Яя Туре обвини наставника на Манчестър Сити Пеп

...
Африканският полузащитник Яя Туре обвини наставника на Манчестър Сити Пеп
Коментари Харесай

Яя Туре обвини Гуардиола в расизъм

Африканският полузащитник Яя Туре упрекна наставника на Манчестър Сити Пеп Гуардиола в расизъм. Котдивоарецът описа забавна преживелица, в която се е почувствал обект на расистки нападки от страна на испанския треньор в изявление за France Football. През последния сезон Туре игра за “гражданите”, само че договорът му с клуба изтече.

“Бях втори капитан и Гуардиола ми сподели пред всички, че му се коствам демотивиран. Каза ми да отида при клубното управление и да беседвам с тях, в случай че не желая да остана в тима. Имах възприятието, че Пеп желае да скапе последния ми сезон в Сити. Започнах да се запитвам дали цветът на кожата ми не е съществена причина за това отношение. И не бях единственият, който се питаше това”, стартира Туре.

“Докато е бил в Барселона, някои футболисти в отбора също са се чувствали по сходен метод. Може би африканските футболисти не сме третирани по този начин, както другите. Гуардиола се преструва, че няма проблеми с тъмнокожи футболисти. Прекалено образован е, с цел да го покаже нескрито. Никога няма да го признае. В деня, в който поеме тим с петима африканци, които не са натурализирани, ще им изпратя торта”, приключи полузащитникът. Премиър лийг 38 кръг, неделя 13 май  Саутхамптън 0:1краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР