Окръжният съд в Силистра уважи като основателни исканията на прокуратурата

...
Окръжният съд в Силистра уважи като основателни исканията на прокуратурата
Коментари Харесай

36-годишен силистренец, обвинен в производството на синтетична дрога, остава в ареста

Окръжният съд в Силистра почете като основателни настояванията на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двама мъже, обвинени за закононарушения, свързани с наркотични субстанции.

36-годишеният Н.Н. от силистренското село Айдемир е притеглен към наказателна отговорност за това, че при изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив, създал високорискови наркотични субстанции, държал такива за разпространяване и популяризирал синтетична дрога. Освен това той е упрекнат за това, че държал археологически обекти с белези на културно-исторически полезности, които не са разпознати и регистрирани по надлежния ред.

Той беше арестуван на 11 юни 2024 година по време на профилирана полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи – Силистра, осъществена под управлението на Окръжната прокуратура в града. При претършуване на жилището му са открити стъклени колби и други средства за произвеждане на наркотични субстанции. Иззети са също 6,5 грама метамфетамин.

Вторият обвинен за закононарушение по член 354а, алинея 1 - 46-годишният К.Г. от Русе, беше арестуван на публично място в Силистра, откакто придобил неразрешени субстанции от Н.Н. При персонален обиск, в чантичката му са открити 49 грама амфетамин.

С разпореждане на наблюдаващ случая прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра двамата бяха арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им в съда за установяване на ограничения за неотклонение. Днес, състав на Окръжния съд реши да остави Н.Н. и К.Г. в ареста.

Определението предстои на въззивна инспекция от Апелативен съд - Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР